Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

JO-anmäler kommunen: "Befolkas av i huvudsak inavlade idioter"

En person anmäler Vimmerby kommun till Justitieombudsmannen. Anledningen är att personens hushållsavfall inte hämtats.
I anmälan skriver personen att "Vimmerby kommun befolkas av i huvudsak inavlade idioter. Det innebär inte att kommunen kan befrias från ansvar".

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Personen är påtagligt missnöjd med sophämtningen inom Vimmerby kommun. Hen skriver att "tisdagen den 18 juli skulle avfallet ha hämtats enligt schemat. När så inte skedde kontakade jag Vimmerby Energi- och Miljö AB som fått kommunens uppdrag att hämta avfallet den 19 juli. De lovade komma samma kväll. Så skedde inte. Jag ringde ånyo den 20 juli. Hämtning utlovades under dagen. Så skedde inte. Den 21 juli ringde jag för tredje gången och hämtning utlovades under helgen. Ännu denna dag, den 2 augusti, har inga hushållssopor hämtats", skriver personen. 

Anmälarens syn är att kommunen inte löst uppgiften att hämta hushållsavfallet. 

"Den praktiska effekten av att ange ett visst hämtningsintervall och sedan underlåta att följa det är att sopor blir stående och ruttnar i värmen. Det ger upphov till olägenhet för människors hälsa", skriver personen. 

"Inavlade idioter"

I sin anmälan till justitieombudsmannen har personen valt att lägga till "övrig information".

Där skriver personen att "Vimmerby kommun befolkas av i huvudsak inavlade idioter. Det innebär inte att kommunen kan befrias från ansvar för att utföra lagreglerade uppgifter. Inte heller motiverar det att tjänstemän i den kommunala organisationen ljuger för medborgare som efterlyser information. Trots det bristfälliga genetiska underlaget för en fungerande samhällsservice kan Vimmerby kommun inte undgå kritik för sin oförmåga att lösa en basal samhällsfunktion". 

Reno Norden sköter sophämtningen i Vimmerby kommun åt VEMAB.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: