Annons:

Sök

Annons:

  • Boston är inne på slutspurten – kunderna känner en sorg

    Under tisdagen var det fullt ös inne i Boston i Vimmerby. Utförsäljningen är i sitt sista skede innan butiken upphör. Foto: Sara Åstrand

  • Boston är inne på slutspurten – kunderna känner en sorg

    Håkan Alfredsson kikar runt i butiken under utförsäljningen. Foto: Sara Åstrand

  • Boston är inne på slutspurten – kunderna känner en sorg

    Kevin och Jenny Johansson, från Vimmerby, gör en sista handling inne på Boston. Foto: Sara Åstrand

  • Boston är inne på slutspurten – kunderna känner en sorg

    Sebbe från Stockholm har ett landställe i Vimmerby och har under tisdagen hittat en hoodie, collegetröja och en mössa på utförsäljningen. Foto: Sara Åstrand

  • Boston är inne på slutspurten – kunderna känner en sorg

    Jari Levin tycker att det är katastrof att Boston läggs ner, då den har tillfört mycket till Vimmerby.

  • Boston är inne på slutspurten – kunderna känner en sorg

    Kön ringlade sig lång till kassan under den sista veckan av utförsäljningen. Foto: Sara Åstrand

Boston är inne på slutspurten – kunderna känner en sorg

Den omtyckta klädbutiken är inne på sin sista vers. Det är bara några få plagg kvar i butiken och snart stängs Boston Weekend. Vimmerbyborna är ledsna över nedstängningen, men har förståelse över beslutet. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Det har gått en månad sedan klädbutiken Boston Weekends ägare Kim Wickström, Jimmi Wickström och Natalie Skarhed Frisk meddelade att butiken upphör. Den omtyckta butiken har funnits ända sedan 2012. 

– Vi ångrar ingenting. Det har varit jätteroligt från start till mål. Vi känner heller ingen besvikelse över konkursen. Jag tycker att vi slutar med flaggan i topp och det känns jättebra. Vår tid är över och jag hoppas att någon tar över. Jag tycker att det behövs butiker som vågar sticka ut och gör sin egen grej, säger Kim Wickström.

Sista veckan med Boston

Några veckor efter beskedet om nedläggning ansökte butiken om konkurs. Utförsäljning med 70 procent på alla varor har pågått sedan förra veckan. Den 25 juli kan vara den sista dagen Vimmerbybutiken håller öppet. 

– Det är fullt ös här idag, vi säljer allt vi har så vi håller på att skruva ner några saker med. Det är lite vemodigt, eftersom man har hållit på med det här så länge. Man kommer sakna folket, säger Kim Wickström. 

– Man kan köpa vad som helst, allt ska bort. Det är nästan så man kan köpa golvet om man vill. Vi har redan sålt ”n”:et i Boston ute i skyltfönstret. Det kanske är värt mycket i framtiden, kanske står på något Vimmerbymuseum. 

Alla kunder känner en sorg

Vår tidning tog en tur i butiken för att kolla hur de sista besökarna kände inför stängningen. Alla besökare har en genomgående åsikt. Nedläggningen är tråkig, speciellt eftersom personalen har varit fantastisk.  

Kevin och Jenny Johansson, från Vimmerby, gör en sista handling inne på Boston. 

– Jag tycker att det är jättetråkigt att det ska läggas ner. Det är en härlig butik, det gör så mycket att personalen är så trevlig med, säger Jenny Johansson. 

För Håkan Alfredsson är det för första gången i butiken, då han hälsar på sin dotter i Vimmerby. Han går runt i butiken och ser om det är något prisvärt som faller honom i smaken. 

Kunden Sebbe har ett landställe i Vimmerby och här varje år.

– Jag tycker det är jättetråkigt att det inte ska finnas kvar. Vi bor i Stockholm, men åker ändå mest hit och handlar kläder, säger han. 

"Synd om hela Vimmerby"

Jari Levin, från Vimmerby, tycker att det är katastrof att Boston ska läggas ner. 

– Det är synd om hela Vimmerby och synd om alla kunder. De har gjort ett fantastiskt jobb. 

Två andra kunder som tycker att det är tråkigt med nedläggningen är Lena Lagerman från Vimmerby, samt Amanda från Storebro, som är på Boston med sambon Tobias och barnen Hailey och Kelly. 

– Det är så tråkigt. Personalen är så härliga människor. De är glädjespridare och man kommer att sakna dem, men man förstår om man vill göra annat i livet, säger Lena Lagerman. 

– Det är tråkigt för det har varit en trevlig butik och man har alltid fått bra hjälp, säger Amanda. 

Ägarna ser ändå ljust på framtiden

Trots en vemodighet om nedstängningen ser ägarna positivt på tiden framöver. Kim Wickström ska börja arbeta som idrottslärare på Vimarskolan i mitten av augusti, där även Jimmi jobbar redan idag. 

– Jag och Natalie ska bli föräldrar i början på september och Jimmi jobbar på Vimarskolan sedan några år tillbaka, så vi förflyttar oss till Vimarskolan nästan hela gänget. Det är mycket att se fram emot, säger Kim Wickström. 

På sociala medier meddelade Boston Weekend under kvällen att i morgon blir den sista dagen man har öppet.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Sara Åstrand

saraaastrand@gmail.com

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: