Annons:

Sök

Annons:

  • Alla tiders rekord slogs i helgen – nu ska konceptet utvecklats

    Årets Begagnatmarknad lockade mängder med besökare. Foto: Pressbild

  • Alla tiders rekord slogs i helgen – nu ska konceptet utvecklats

    Kön var som vanligt extremt lång.

Alla tiders rekord slogs i helgen – nu ska konceptet utvecklats

Begagnatmarknaden slog alla tiders rekord i helgen. Nu talar allt för att konceptet flyttas och växer rejält i vår.
– Det är mer eller mindre bestämt, säger en av arrangörerna Emma Blixt.

Annons:

I flera år har kompisgänget Emma Blixt, Johanna Krantz, Linda Ogebrink och Sara Rundberg Green arrangerat en begagnatmarknad varje vår och höst i Folkhögskolans gympasal.

Helgens upplaga blev den bästa hittills med en försäljningsökning på 25 procent jämfört med i våras – och mängder med besökare.

– Det har gått så himla bra. Vi sa att vi brukar vara helt slut, men det har flutit på jättebra i år och vi har haft jättemycket hjälp. Vi hade fler hjälp från säljare den här gången och det underlättade jättemycket, berättar Emma Blixt.

"Har inte råd att köpa nytt" 

Intresset för marknaden är enormt. I helgen tog man in 70 säljare – men fick säga nej till 45. Köparna var också rekordmånga och kön ringlade lång utanför skolan.

– Det var ännu större tryck än vanligt och helt klart rekord. Intresset är större och jag tror att den ekonomiska situationen är en del i det. Många känner att man inte kan betala fullpris. I kassan är det många som säger att man inte har råd att köpa nytt så det är en anledning. Sedan växer det generellt för varje år. Fler får upp ögonen för att handla begagnat och vi har en del kunder från Oskarshamn och Västervik också. Det har spridit sig geografiskt.

Flyttar i vår 

Flera idéer för att utveckla arrangemanget finns och en sak som är nästan klar är en flytt till Mässhallarna.

– Då hade vi inte behövt säga nej till några säljare och det känns rimligt att ta det steget till våren. Det finns egentligen bara ett alternativ och det är Mässhallarna. Vi var på väg dit vid pandemin, men då fick vi ställa in.

Det låter nästan bestämt?

– Mer eller mindre, vi ska ned och reka och prata med dem, men det är det vi vill göra. Flyttar vi dit skulle vi kunna göra ett större evenemang med fika, mat och aktiviteter också.  

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: