Annons:

Sök

Annons:

  • Sandra från Vimmerby kan bli historisk – tävlar i

    Sandra Fransson tävlar den här veckan i skönhetstävlingen "Miss Europe Continental". Foto: Privat

  • Sandra från Vimmerby kan bli historisk – tävlar i

    Hon bor numera i Los Angeles och jobbar bland annat som modell. Foto: Privat

Sandra från Vimmerby kan bli historisk – tävlar i "Miss Europe"

33-åriga Sandra Fransson från Vimmerby är just nu på plats i Neapel. Hon tävlar i "Miss Europe Continental" och kan bli den första från Sverige som vinner tävlingen.
– Jag är jätteexalterad, säger hon.

Annons:

För Vimmerbyborna är Sandra Fransson främst känd som en duktig ryttare. I många år tävlade hon på hög nivå och rönte ett flertal framgånger. Hon bodde och tävlade i både Belgien och Frankrike under flera år.

Sedan en tid tillbaka bor hon i Los Angeles och har verkligen satsat på en modellkarriär. 

– I Los Angeles har jag gjort en hel del catwalks och modellat för olika designers och andra modelljobb. Just modellandet är min stora passion, men jag har också eget smyckesföretag och har lanserat en egen kollektion under mitt märke Kinzjrita AB. Jag ha börjat sälja lite fastigheter också. Det är dyrt i LA och då får man vara kreativ, berättar Sandra Fransson. 

Nu är 33-åringen dock på plats i italienska Neapel. Där ska hon tävla och representera Sverige i "Miss Europe Continental".

– Jag kom till Neapel i natt och under onsdagen är det intervjuer och fotografering. Det är mycket förberedelser och själva omröstningen är på söndag. 

Annorlunda mot modelljobb

Tävlingen är annorlunda mot modelljobben hon gör vanligtvis.

– Ja, just det här är ju väldigt annorlunda mot en vanlig catwalk. Det här är lite mer sprudlande, glatt och lite flörtigt. Det blir något helt nytt för mig. Jag har åkt hit, tänker vara mig själv och så får vi se hur långt det räcker.

Titeln "Miss Sweden" har Sandra Fransson redan fått. Skönhetstävlingen "Miss Europe Continental" grundades redan 1927 och ingen svensk har tidigare vunnit tävlingen, som inte riktigt fått samma uppmärksamhet som "Miss World" eller "Miss Universum". 

– De sållade ut mig och kontaktade mig, det är därför jag är med i tävlingen. Jag ser alla utmaningar och det som är nytt som något som får mig att växa som person. 

Sänds på tv

Tävlingens syfte beskrivs vara att "lyfta fram kvinnlig charm" och det är deltagare från hela Europa som slåss om titeln.

– Det är i princip en tävlande från varje land i Europa och jag vill förstås vinna titeln "Miss Europe". Skulle jag göra det får jag även ett kontrakt med en agentur för ett år. 

Tävlingen kommer att sändas på Amazon Prime Video. 

– Jag är jätteexalterad inför det här. Det ska bli jättekul. Nu försöker jag bara fokusera så mycket jag kan. Jag är rätt van vid att det finns publik på catwalks och sådär, så jag känner mig ganska trygg i det. 

"Mitt hem"

Den 6 november avslutas tävlingen och då räknas poängen samman.

– Marknadsföring är en stor del i det här och jag jobbar mycket med sponsorer. Det har varit mycket förberedelser med klänningar, kläder och sponsorer, så det har varit lite mer stress än vanligt. Det ska bli jättespännande. 

Hur ser relationen med Vimmerby ut för dig nuförtiden?

– Jag har inte varit där det senaste året, men Vimmerby är mitt hem. Det är där jag vuxit upp, men just nu har jag fokus på att få igång mitt liv i LA. Jag trivs jättebra där. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: