Annons:

Sök

Annons:

VH gör helt ny satsning för barn och unga – startar upp ”Hockeykul”

Från vänster: Andreas Karlsson, Götalands Taktäckning AB, Pelle Johansson Sportchef Vimmerby hockey, Patric Strömberg, PL Collection AB, Martina Andersson Bergqvist, initiativtagare Vimmerby hockey, Anton Palmér, Vimmerby Kommun, Jakob Andersson, Roxx, Oscar Hultqvist, VIDA Packaging AB, Helen och Anders Gustafsson, ICA Supermarket Foto: Pressbild

VH gör helt ny satsning för barn och unga – startar upp ”Hockeykul”

Vimmerby Hockey gör nu en helt ny satsning på barn och unga. Den 5 december startar ”Hockeykul”. Flera olika aktörer är involverade i projektet.

Annons:

Tankarna från Vimmerby Hockeys sida föddes efter att man sett att Kalmar HC startat hockeyfritids i Hatstore Arena. Efter kontakt med Kalmars ordförande, Camilla Freedeke med starka kopplingar till Vimmerby, har det gått fort. 

Nu startar VH upp ”Hockeykul” inom kort. 

– Det är otroligt kul att så många företag och kommunen ser en vinning i att starta igång detta som ett testprojekt. Slår det väl ut är förhoppningen att det ska vara återkommande även nästa säsong, säger Pelle Johansson, sportchef för Vimmerby Hockey. 

”Hockeykul” kommer, tack vare en rad sponsorer, vara en kostnadsfri aktivitet för de unga.

– Grunden till hela idén är att vi vill skapa en plattform i ishallen som blir en trygg, lugn och säker miljö för samtliga barn från förskoleklass och uppåt som vill lära sig mer om skridskoåkning och hockey, säger Martina Andersson Bergqvist, som är en av initiativtagarna till projektet.

Ska utbilda barnen

Hockeyn på isen vill man också kombinera med att utbilda och prata om olika frågor som exempelvis sömn, kost, skola och attityd. Målet är att ha kul tillsammans och där alla är lika värda och behandlas därefter, skriver man i pressmeddelandet.

– Vi ser verkligen fram emot att förhoppningsvis kunna bidra till ytterligare en aktivitet i Vimmerby kommun som kan hjälpa våra barn och ungdomar i kommunen till en mer meningsfull och aktiv fritid, säger Martina Andersson Bergqvist. 

Börjar 5 december

Starten är den 5 december och projektet pågår fram till 28 mars nästa år.  Det enda krav som finns är att barnet kan vara själv på isen och ta sig fram på skridskor. Medlem i föreningen behöver man inte vara. 

Den utrustning som krävs är skridskor, hjälm, tjockare vantar samt halsskydd. Föranmälan krävs innan barnets första tillfälle. Varje tisdag och fredag pågår detta och det bjuds då även på mellanmål. 

Minst två vuxna ledare kommer befinna sig på isen och det kommer vara aktiva a-lagsspelare och ledare. 

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: