Annons:

Sök

Annons:

Trafikverket varnar för besvärliga vägar – Tjustbanan stoppas

Tågtrafiken mellan Västervik och Linköping stoppas av Trafikverket. Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

Trafikverket varnar för besvärliga vägar – Tjustbanan stoppas

Under onsdagen väntar hårda vindar och snö dra in över delar av södra Sverige. Det väntas bli besvärligt på vägarna i den sydöstra regionen och Tjustbanan stoppas nu, meddelar Trafikverket. 

Annons:

Under tisdagen tog Trafikverket beslut om att stänga vissa järnvägssträckor på grund av den hårda vind och snö som väntas. Enligt SMHI, som varnar för vädret, kan vindarna nå över 20 sekundmeter tillsammans med snöfall. 

Tjustbanan mellan Västervik och Linköping stängs från och med onsdag vid lunchtid. Samma beslut är inte fattat för Stångådalsbanan mellan Kalmar och Linköping.

"Vi stänger sträckorna av säkerhetsskäl. Vi vill inte att resandetåg ska tvingas till oförutsedda stopp. Eftersom det även är minusgrader kyls stillastående tåg snabbt ur samtidigt som det kan vara svårt att få fram ersättningstrafik. Andra sträckor kan stängas med kort varsel beroende på väderläget. De stängda banorna kommer att avsynas innan trafiken kan återupptas", skriver Trafikverket i ett pressmeddelande.

Problem i trafiken

Tågresenärer uppmanas att hämta information från tågbolagens webbplatser för aktuell information för respektive avgång. Även för vägtrafiken väntas en del problem och Trafikverket uppmanar därför till att vara uppmärksam på väglaget och anpassa sitt körsätt.

"Får du stopp på ditt fordon kör in till kanten så att blåljus och plogbilar kan ta sig fram. Räkna med att resan kan ta längre tid än normalt. Lyssna på trafikradion eller ta en titt på trafikinformationen på Trafikverkets webbplats. Behöver man inte ge sig ut kan det vara bra att låta bilen stå", skriver Trafikverket.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: