Annons:

Sök

Annons:

  • Populära Krön Runt drog mycket folk

    Karina Svensson, Petra Pettersson och Petra Rehn Andersson var tre som gav sig ut på Krön Runt. Foto: Stefan Härnström

  • Populära Krön Runt drog mycket folk

    Korpens Helen Sjöström.

  • Populära Krön Runt drog mycket folk

    Daniel Samuelsson från Motorsport.

  • Populära Krön Runt drog mycket folk
  • Populära Krön Runt drog mycket folk
  • Populära Krön Runt drog mycket folk

Populära Krön Runt drog mycket folk

Det populära cykelevenemanget Krön Runt kördes på söndagen. Vid starten och målet vid Motorsport samlades allt från elitmotionärer till de som nöjde sig med en långtur för att ta sig runt de dryga tjugo kilometerna.

Annons:

Arrangören Korpen Vimmerby tog emot de startande utanför Motorsport. Där hade man tänt grillen för att kunna bjuda på korv efter ett fullbordat varv. Dessutom delades det ut krysspapper och pennor till de som valde att köra bingon och tipsfrågorna.

Ordföranden Helen Sjöström berättade om sträckan strax efter att man släppt iväg de första vid 9:30:

– Det är vätskekontroller vid Fågelhem, inne i Brunnsparken i Södra Vi och så en vid Vennebjörke. Man får även ha elcykel på rundan. Hela familjen kan cykla. Det är ju perfekt väder och jag hoppas på många. Nu är det strax över hundra, så det är bra!

Stort intresse

Intresset är stort inför Krön Runt då det inte längre är så många cykellopp i området.

Deltagarmässigt var det väldigt blandat från barn till pensionärer. Vädret är en viktig faktor och i år fick det sägas vara perfekt. Cyklisterna kunde njuta av 18 plusgrader och endast enstaka moln på himmelen. Vissa passade på att göra en träningsrunda utan stopp medan andra tog alla tillfällen att sträcka på sig och svara på tipsfrågorna.

Tradition för Motorsport

Det lottades även ut massor av priser från sponsorerna och huvudsponsorn Motorsport gav bort en damcykel till förstapristagaren. Daniel Samuelsson på Motorsport var en av de som var på plats och hyrde ut cyklar och servade deltagare.

– Jag tycker intresset är stort, cykelintresset generellt verkar ha ökat. De här loppen är alltid populära. Så det är kul att se så mycket folk på cykel i rörelse och dagens väder hjälper ju till. Vi på Motorsport står för start- och målplats och vi tycker det är en bra möjlighet att finans med. Vi har varit med i många år så det är lite av en tradition, svarar Daniel.

”Tipsfrågorna gick sådär”

Stämningen ute på rundan var mycket riktigt god och eftersom värmen började märkas så stannade många till vid vätskekontrollerna för påfyllning. I Vennebjörke träffade vår tidning på Pelarnetrion Karina Svensson, Petra Pettersson och Petra Rehn Andersson när de tog en paus.

– Hur ska man sammanfatta läget? Tja, härligt väder och lite ont i ändan, skrattar Karina och berättade att det hade gått sådär med tipsfrågorna. En del var lättare och andra svårare.

– Som vanligt blev det lite blandat men vädret är toppen. Innan regnet kommer, noterar Petra Rehn Andersson.

Stefan Härnström

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: