Annons:

Sök

Annons:

  • Då kan kommunen ha kostnaden för ishallen – snabbt beslut väntar

    Fastighetschefen Torbjörn Bergström säger att alla vill veta kostnaden för ombyggnationer av ishallen.

  • Då kan kommunen ha kostnaden för ishallen – snabbt beslut väntar

    Foto: Bildbyrån

Då kan kommunen ha kostnaden för ishallen – snabbt beslut väntar

För någon vecka sedan var Svenska Ishockeyförbundet och Hockeyallsvenskan på plats i Vimmerby för att gå igenom ishallen. Nästa vecka hoppas fastighetschefen Torbjörn Bergström ha bilden klar för sig kring kostnadsbiten.
– Alla vill veta vad det kostar, säger han. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Chocken över att Vimmerby Hockey tog steget upp i Hockeyallsvenskan under april månad har börjat lägga sig. Arbetet med att förbereda logistiken runt klubben för det hisnande steget är stora.

För en dryg vecka sedan var representanter från både Svenska Ishockeyförbundet och Hockeyallsvenskan i Vimmerby för att titta över hur ishallens utformning ser ut utifrån de krav som existerar. Flera artiklar om detta finns att läsa på vår sajt.

– Vi ser över möjligheterna att genomföra de krav som förbundet ställer på oss för att Vimmerby Hockey ska kunna spela i Hockeyallsvenskan. En del finns det möjlighet att få dispens på och en del finns det inte möjlighet att få dispens på. En del är kravställda av olika anledningar, säger Anton Palmér, sammankallande i den arbetsgrupp kommunen tillsatt. 

En stor sak är tv-produktionen och där är både TV4 och Hockeyallsvenskan inkopplat. Ytterligare en vecka har nu gått och fastighetschefen i kommunen, Torbjörn Bergström, har varit med på otaliga möten. 

"Alla vill veta vad det kostar"

Ändå är det fortfarande mycket som är oklart och ovisst. Under onsdagen var arkitekter och konstruktörer på plats uppe i ishallen.

– Man är där och tittar, inte minst på hur mediabevakningen ska gå till. Det är, som du säkert känner till, det som kräver mest ombyggnation. Vi förbereder också med entreprenörer, säger Torbjörn Bergström. 

Den frågan som överlägset flest ställer sig är en klassisk småländsk. "Vad kommer kalaset gå på?" – något som Bergström också får många frågor om.

– Alla vill veta vad det kostar. Vi måste veta vad man ska göra innan man kan säga det. Vi har inte full information i dag och Anton (Palmér) jobbar febrilt med att få ned TV4 hit, så att de kan säga var kamerorna ska stå och så vidare. Innan dess är det omöjligt och till och med oprofessionellt att slänga ur sig spekulationer pengamässigt. Vi behöver ringa in det storleksmässigt först. 

Går det att säga något spann?

– Jag har valt att inte säga det till någon, det går inte. Däremot kommer vi inte hålla på det. Så fort vi har det framme så går vi ut med det.

Snabbt beslut att vänta

Torbjörn Bergströms förhoppning är att politikerna ska ha något att ta ställning till inom kort.

– Under nästa vecka tror jag. 

Och då kan de kalla till ett extra sammanträde?

– Så är det sagt. Sedan ska man komma ihåg att det är ont om pengar i kommunen. Vi kommer få vända och vrida på allt. 

Under flera års tid har investeringar innevarande år inte blivit genomförda. Finns det någon möjlighet att redan nu säga att ett antal investeringar inte kommer ske i år och använda dessa pengar?

– Det är exempelvis det vi tittar på, absolut är det så.

Hur bedömer du sannolikheten utifrån din profession att man kommer kunna genomföra det som krävs?

– Det är ont om tid, men alla som är engagerade i det här har samma inställning. Vi ska göra allt för att det ska gå. Vi har haft möten internt i kommunen och med klubben, och alla har samma inställning. Det är pengarna som måste fram. 

HÄR kan du läsa hur politiken ser på frågan.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: