Annons:

Sök

Annons:

Bostadsrättsföreningen näst på tur att få bidrag till hjärtstartare

Bostadsrättsföreningen Trötter med nio bostadsrätter på Tomtegatan och Dvärgstigen i Vimmerby har satt upp en hjärtstartare på sin arbetsbod som man ser från Astrid Lindgrens gata. Foto: Ossian Mathiasson

Bostadsrättsföreningen näst på tur att få bidrag till hjärtstartare

Antalet hjärtstartare i Vimmerby tätort blir allt fler. Nu har bostadsrättsföreningen Trötter fått bidrag till en hjärtstartare som de har satt upp på en arbetsbod i bostadsbeståndet. 

Annons:

Bostadsrättsföreningen Trötter, med nio bostadsrätter på Tomtegatan och Dvärgstigen i Vimmerby, har fått bidrag på 14 000 kronor från Sparbanksstiftelsen Vimmerby för att köpa in en hjärtstartare med värmeskåp som ska placeras utomhus där allmänheten lätt kan nå den om den behöver användas.

– Hjärtstartaren sitter sedan en vecka tillbaka uppsatt på gavelsidan på en arbetsbod som vi har utefter Astrid Lindgrens gata. Åker man på Astrid Lindgrens gata och i riktning mot VOK-stugan ser man hjärtstartaren på arbetsboden när man kommer till kröken, säger Ingemar Almén, engagerad i bostadsrättsföreningen Trötter. 

"Självklar grej att hoppa på"

I slutet av 2023 gick Sparbanksstiftelsen ut med nyheten om att de har möjlighet att sponsra föreningar, samfälligheter och andra organisationer med hjärtstartare. 

– När vi hade styrelsemöte i föreningen kastade jag fram idén med hjärtstartare. Dagen efter fick jag reda på att Sparbanksstiftelsen skulle ge bidrag till hjärtstartare. Det var där bollen kom i rullning och vi blev mer och mer intresserade. Vi tycker att det är en självklar grej att hoppa på, säger Ingemar Almén. 

Invånarna i Vimmerby får i och med detta tillskott ytterligare en hjärtstartare som de kan använda sig av. 

– Den kommer sitta uppe och vara tillgänglig dygnet runt. Vi gör det för allmänheten och tycker att det är en säkerhet för alla invånare. Det finns ett hjärtstartregister. Vi har inte registrerat vår hjärtstartare, men vi ska naturligtvis göra det i närtid, säger Almén. 

Almén samtalade med Sparbanksstiftelsens ordförande Claes Roos under fredagen. Budskapet är att lokala föreningar i Vimmerby kommun fortfarande kan ansöka om bidrag för att skaffa hjärtstartare. 

– Jag ringde honom och frågade hur många som har fått bidrag till hjärtstartare. Det är för närvarande 15 föreningar och han säger att det inte är försent att komma in med ansökningar om man är intresserad. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: