Annons:

Sök

Annons:

KOMMUNAL CHEF LÄMNAR JOBBET – ”ETT JÄTTESTORT TAPP”

Driftchefen Tomas Larsson lämnar sitt jobb och rekryteringen av hans efterträdare väntas bli inledd inom kort. Foto: Arkivbild

KOMMUNAL CHEF LÄMNAR JOBBET – ”ETT JÄTTESTORT TAPP”

Vimmerby kommun tvingas leta rätt på en ny driftchef till gatukontoret. Tomas Larsson har sagt upp sig efter fem år på sin post.

Annons:

Uppsägningen lämnades in för ett par veckor sedan.

– Det är korrekt och det är mitt val, bekräftar han.

Varför slutar du?

– Det vill jag inte kommentera.

Har du klart med nytt jobb?

– Nej det har jag inte. Det låter korkat, men jag ska prova en sak som jag aldrig gjort i mitt liv tidigare och det är att vara arbetslös. Jag ska prova den varianten så får vi se hur det går. 

”Jättestolt över mitt gäng”

Larsson har tre månaders uppsägningstid.

– Vi ska försöka göra ett korrekt avslut. Jag är jättestolt över mitt gäng och det är ett fantastiskt gäng som jag har att lämna över till den som tar över.

Hur sammanfattar du din tid i kommunen?

– Jag kommer från den privata sfären och tänkte jag skulle göra något helt annat innan man blir för gammal och för trött. Jag har fått lära mig hur en kommun fungerar och det är helt annorlunda än den privata verksamheten givetvis. Jag har fått en erfarenhet rikare för min del och jobbet är så nära verkligheten man kan komma.

 "Ett jättestort tapp för oss"

Roger Lindell är chef för gatuavdelningen. 

– Det är jättetråkigt att Tomas ska sluta och vi håller på att ta fram underlag för att annonsera tjänsten. Tomas har betytt jättemycket och det har hänt väldigt mycket på den avdelningen som Tomas haft ansvar för. Verksamheten fungerar jättebra som den är idag. Det är ett jättestort tapp för oss.

När har ni en ny person på plats?

– De här tjänsterna tar lite tid och sommaren och semestrar kommer i vägen också. I slutet september kanske vi har någon på plats i bästa fall. Vi får räkna med att det drar ut lite på tiden.

Tjänsten kommer vara utformad på ett liknande sätt.

– Vi söker en likvärdig tjänst. Det är svårt att sia om hur attraktivt det är, men jag hoppas att det finns intresse. Det är en spännande tjänst, det handlar om hantering av allt mellan himmel och jord när det gäller infrastruktur och service.

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: