Annons:

Sök

Annons:

Namelles första spelning i Vimmerby på flera år: ”Kommer bli ös

Elin Namnieks, som går under artistnamnet Namelle, kommer uppträda i samband med Åbro Bryggeris och Brygghusets öltält i Källängsparken på lördag. Foto: Agnes Strand/Pressbild

Namelles första spelning i Vimmerby på flera år: ”Kommer bli ös"

Senaste Vimmerbyuppträdandet var före coronapandemin. På lördag är det dags för artisten och låtskrivaren Elin Namnieks, som går under artistnamnet Namelle, att sjunga i Vimmerby igen.
– Jag hoppas att folk vill komma och dansa med mig, säger hon. 

Annons:

Namelle kommer ursprungligen från Locknevi i Vimmerby kommun och bor numera i Stockholm där hon har sin bas. Artisten har inte spelat hemma i Vimmerby på väldigt många år, framför allt inte med fullband. 

Nu på lördag väntar Abro Bryggeris och Brygghusets årliga öltält och Namelle är en av tre artister som gör en spelning i Källängsparken. 

– Jag ser så mycket fram emot att komma hem till Vimmerby och gör en spelning. Det var pi Vimmerby, på skolshowerna på högstadiet, som jag började uppträda. Jag har genom åren inte spelat så mycket just i Vimmerby, speciellt inte med fullband. Senast jag uppträdde med fullband i Vimmerby var innan coronapandemin, troligtvis 2019, säger Namelle. 

Hon tycker att det känns speciellt att komma hem och göra en spelning i barndomsstaden. 

– Jag har varit iväg på äventyr i några år, bott lite överallt, pluggat och jobbat med musik. Det känns så himla kul att få komma hem och få visa vad jag har gjort under alla de här åren. Jag ser fram emot att få uppträda för hemmapublik och känna att man har många nära och kära i publiken. 

Släpper sitt debutalbum nästa år

Hon vill få fart på öltältsbesökarna när hon kliver på scenen vid 21-tiden. 

– Jag håller på elektronisk pop och det är dansant musik. Jag kommer spela majoriteten av mina låtar som jag har gjort och även bjuda på några DJ-samarbeten. Det kommer bli ös och jag hoppas att folk vill komma och dansa med mig. 

Vad har du för förväntningar inför spelningen?

– Jag försöker aldrig ha för höga förväntningar utan min enda förväntan är att ha kul och träffa folk som jag inte har träffat på länge. Jag vill visa upp vad jag har jobbat med under de senaste åren. 

Namelles musikliv leker och hon jobbar i detta nu med sitt debutalbum som kommer släppas under 2025. 

– Det blir 14 låtar och de första tre låtarna från albumet kommer släppas nu i sommar. 

Kommer du bjuda på ett smakprov på lördag?

– Nja, det håller jag lite på. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: