Annons:

Sök

Annons:

Stolta medarbetare i Vimmerby kommun – det visar ny undersökning

Medarbetarna inom Vimmerby kommun är stolta. Foto: Daniel Nestor

Stolta medarbetare i Vimmerby kommun – det visar ny undersökning

Nästan nio av tio medarbetare är stolta över sitt arbete i Vimmerby kommun. Det visar den medarbetarundersökning som genomfördes under augusti och september i år.
– Vi har fantastiska medarbetare i vår organisation, säger Monica Bergh som är HR-chef i Vimmerby kommun, i ett pressmeddelande.

Annons:

Syftet med den nyligen genomförda medarbetarundersökningen är att ta reda på hur kommunens medarbetare trivs med sin arbetssituation. I år har 991 av 1 456 personer svarat på undersökningen, vilket ger en svarsfrekvens på 68 procent. 2015 var samma siffra 54 procent. 

– Medarbetarundersökningen är ett av de verktyg vi använder som stöd i vårt arbete med att vara en bra arbetsgivare. Att flera medarbetare svarar innebär att fler medarbetare är delaktiga i vår utvecklingsprocess, säger Monica Bergh, HR-chef i Vimmerby kommun.

På flera områden förbättrar sig kommunen, bland annat inom indexet "Stolthet", där resultatet ökat från 3,6 2015 till 3,8 i dag. 

– Nästan nio av tio medarbetare är stolta över sitt arbete och det ska de vara. Vi har fantastiska medarbetare i vår organisation, säger Monica Bergh.

"Ger resultat"

Två av de frågeområden med högst betyg på en femgradig skala är "Motivation" med 4,2 och "Ledarskap" med 4,0. Båda har ökat marginellt sedan 2015.

– Vi har sedan flera år en medveten satsning på ledarskapet. Vi är givetvis glada att det ger resultat, säger kommunchefen Carolina Leijonram.

"Fysisk arbetsmiljö" och "Rutin angående kränkande särbehandling" är två av de frågeområdena med lägst betyg.

– Den fysiska arbetsmiljön jobbar vi aktivt med genom skyddsronder och försöker åtgärda det vi kan. Vi håller på att revidera rutinen om kränkande särbehandling och när den är klar får vi prioritera kommunikationen så att den sprids, säger Monica Bergh.

"Glada över förbättringen"

– Vi är glada över att vi förbättrat oss på många punkter och att enkäten synliggjort delar där vi behöver förbättra oss. Det viktigaste med enkäten är att varje chef nu får ett verktyg till förbättring, säger Carolina Leijonram.

Samtliga chefer kommer nu att få medarbetarundersökningen i nedbrutet format på enhetsnivå. Det ger dem möjlighet att arbeta vidare med resultatet.

Övergripande kommer Vimmerby kommun att arbeta vidare med resultatet och ta fram prioriteringar i samverkan med de fackliga organisationerna.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: