Annons:

Sök

Annons:

Vill ALV köpa VEMAB:s fastighet för hotell? –

Kan ALV vara intresserat av hotell på VEMAB:s fastighet? Joacim Johansson vill inte riktigt svara på det. Bilden är ett montage. Foto: Simon Henriksson

Vill ALV köpa VEMAB:s fastighet för hotell? – "En strategisk fastighet"

Kring midsommar blev det känt att Astrid Lindgrens Värld är intresserat av fastigheten Laxen 5 i Vimmerby. Det är där kommunala Vimmerby Energi- och Miljö AB har sitt huvudkontor. Men vad vill ALV i sådana fall göra med området?

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Det var runt midsommar som det blev känt för allmänheten att Astrid Lindgrens Värld visat intresse för fastigheten Laxen 5 i Vimmerby. Fastigheten ligger vägg i vägg med den stora parken, men det är där som det kommunala bolaget VEMAB har sina nuvarande lokaler. 

Under juli har inte särskilt mycket hänt i dialogen mellan de två parterna. 

– Vi har visat intresse och sagt att om VEMAB behöver flytta av olika anledningar så vet man att det är en strategiskt viktig och vettig fastighet för oss. Stegen dit är flera och VEMAB måste först känna att de har en bra plats att lokalisera sig på, så det är ligger långt fram. Som det är nu har vi inte kommit någonstans, säger ALV:s vd Joacim Johansson.

När du tror du att det kan bli konkreta samtal?

– Det kan jag inte svara på. Jag har inte pratat med Olle (Fogelin, VEMAB:s vd), men min uppfattning är att de först måste se över sina egna alternativ. 

Eget hotell?

Att ytan är intressant för turismjätten är inte särskilt konstigt. Den ligger i precis anslutning till Astrids egen värld, men vad är det ALV tänker med platsen?

– Det finns en massa alternativ och jag kan inte gå in på några detaljer, eftersom vi inte vet om det kan bli verklighet. Den angränsar till vår fastighet, ligger mot staden och vi siktar på att bli större och då behöver vi mer yta. Så enkelt är det. Vad det kan bli får vi återkomma till. 

Ett eget hotell har varit uppe för diskussion i media i många år. Om det kan vara aktuellt på platsen vill Joacim Johansson inte kommentera.

– Det är svårt att säga. Jag säger ingenting och stänger inga dörrar. Det får vara spekulation från din sida, men för vår del är det en strategisk fastighet. 

Köpt Oxgården

Tidigare i somras förvärvade ALV också boendeanläggningen Oxgården i Vimmerby. 

– Vi behöver se till att få det på plats och i drift. Vi tar över en verksamhet med över 330 bäddar, så det är ingen liten verksamhet utan en helt ny boendeanläggning. Det är precis som när vi förvärvade Näs. Det går åt mycket energi i ledarskap, bemanning, marknadskommunikation och där är vårt fokus nu. 

Vad en eventuell prislapp för fastigheten skulle kunna landa på är för tidigt att säga. Klart är åtminstone att det kommunala bolaget och huvudägaren, alltså Vimmerby kommun, inte stängt någon dörr för en affär. 

Fokus på ny infartsväg

Vad gäller en ny infartsväg, där ALV:s ambition är att den ska gå runt Nybble, förs också diskussioner.

– Vi har mycket fokus på en ny infartsväg, även om det läggs åt sidan under säsong när det är fullt fokus på gästen. Många har också semester just nu så man får inte återkoppling. 

Hur ligger ni till där?

– Det rör sig framåt, vi tittar på hur vi vill ha det och diskuterar med kommunen. Det finns alternativ och vi ska gå igång igen när man är tillbaka från semestern i augusti. Det känns som att vi har en bra, gemensam bild för att få till en bra lösning och för att få bort bilar från gatorna i stan. Vi gör förbättringar med flöden hela tiden och upplever att vi lyckats få till en bättre trafiksituation i stan den här sommaren.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: