Annons:

Sök

Annons:

Så har sommaren varit på Näs hittills i år

Astrid Lindgrens Näs har haft en bra sommar så här långt. Foto: MostPhotos

Så har sommaren varit på Näs hittills i år

Juli är över och Astrid Lindgrens Värld kan summera riktigt bra besökssiffror. Hur har det sett ut på Astrid Lindgrens Näs? 

Annons:

Tja, siffrorna är förstås inte i närheten av ALV:s, men det hade ju inte heller någon räknat med. Fram till 30 juli hade Näs haft cirka 20 000 gäster. 

– Vi har en budget på 20 040 gäster, så vi ligger i princip prick på vår målbild, säger ALV:s vd Joacim Johansson. 

Besökssiffrorna är dock inte fullt lika bra som förra årets vid samma tidpunkt, men det finns detaljer som avslöjar varför. 

– I år öppnade vi lite senare plus att vi hade invigningen av den nya basutställningen förra året. Men vi ligger ändå lite bättre än vår målbild. Så här långt var det bättre förra året, men vi har stora förhoppningar om en stark höst. Vi har verkligen sett det på Näs att det kommer många utländska gäster senare på sommaren. 

En annan viktig detalj är hur mycket varje gäst konsumerar i snitt. 

– Det är superviktigt på Näs och där ser vi att de utländska gästerna konsumerar mycket mer än den svenska turisten. Med tanke på valutan så är det väldigt prisvärt att handla lite souvenirer och där ser vi en tydlig skillnad mellan en svensk och utländsk gäst. Så vi ligger mycket bättre till vad gäller försäljning än målet. 

Många tyskar

Joacim Johansson berättar att man hittills är nöjda med sommaren på Näs.

– Vi har jättestor efterfrågan på guidning till barndomshemmet och inte minst tyska guidningar. Det är jättemycket tyskar på Näs den här sommaren. 

Astrid Lindgrens Näs har öppet varje dag fram till 22 september. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: