Annons:

Sök

Annons:

Fin start för cykelprojektet i Vimmerby –

Projektledaren Michael Ekström tillsammans med fritidssamordnaren Mirja Holgersson. Foto: Pressbild

Fin start för cykelprojektet i Vimmerby – "Oerhört glädjande"

Det nya folkhälsoprojektet "Cykla i Vimmerby" invigdes i somras. Projektet har fått en fin start under sommaren.
– Statistiken är oerhört glädjande, säger projektledaren Michael Ekström.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Projektet påbörjades redan förra året. Michael Ekström, som återvänt till Vimmerby efter att ha bott på andra platser i 35 år, kom på idén till projektet och i februari förra året beviljades kommunen medel från Astrid Lindgrens Hembygd till projektet. 

I början av den här sommaren invigdes folkhälsoprojektet, där kommunen tagit fram 16 olika cykelrundor av varierande längd i trakten. För varje runda finns både digital och tryckt information som ska hjälpa människor att hitta runt. 

Statistiken över klicken på rundorna i Google Maps, projektets egen hemsida och nedladdningar av digitala kartor visar att intresset för att cykla i Vimmerby under sommaren varit stort. Från invigningen i juni till den 16 augusti har rundorna fått sammanlagt drygt 23 600 klick i Google Maps.

– Statistiken vi har över klick är oerhört glädjande. Hur många som sedan faktiskt cyklar är svårare att veta. Men mitt intryck, under mina egna cykelrundor, är att jag ser fler än tidigare som är ute och cyklar, säger Michael Ekström, projektledare, i ett pressmeddelande.

"Projektet är jättebra"

Personalen på Vimmerby Turistbyrå upplever att många visat intresse för cykelrundorna under sommaren. 

– Vi tycker att projektet är jättebra. Nu har vi bra kartmaterial att ge till lokalbor och turister som vill ut och cykla en runda. Både till de som gillar det digitala och de som tycker om tryckta kartor, säger Piroska Kallay. 

Cykla i Vimmerby har skapats av kommunen med stöd från Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling i Europa samt Leader Astrid Lindgrens Hembygd.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: