Annons:

Sök

Annons:

Burlesken poppis i Vimmerby – föreningen bjuder in till prova-på

Wimmerby Burlesque Society bjuder in till prova- på på söndag i Kulturskolans aula. Foto: Susanne Gunnarsson

Burlesken poppis i Vimmerby – föreningen bjuder in till prova-på

Det verkar finnas ett sug efter glitter och glamour i Vimmerby. Föreningen Wimmerby Burlesque Society  arrangerar flera olika aktiviteter med fokus på kroppspositivism, glitter och gemenskap, och i höst lanseras ytterligare en danskurs. På söndag bjuder föreningen in alla nyfikna att komma och prova på burlesk under avslappnade former. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Burlesken har tagit Vimmerby med storm. 2020 startades Wimmerby Burlesque Society, och sedan dess har föreningen vuxit till drygt 35 medlemmar som varje månad ses på diverse olika glittrande och glamourösa sammankomster, som danskurser, ”glitterjunta” och olika workshops.

Till hösten startar föreningen upp inte mindre än två danskurser, och på söndag 8 september bjuds alla som vill in till prova- på i danssalen i Kulturskolans aula. 

– Det blir prova- på ”Glitter och fnitter”, som vår danskurs heter. Det är en danskurs, men det är inte främst på dansen som fokuset ligger i den formen av burlesk som vi håller på med i Vimmerby. Det vi satsar mest på är att hitta sig själv, sin femininitet och sensualitet, säger Janna Corneliusson, en av föreningens tre grundare. 

Trycket på danskursen var förra året så stort att föreningen tvingades sätta stopp vid 14 deltagare. Den här terminen startar man därför en ytterligare grupp  - ”Glitter och fnitter Show” som fungerar som en fortsättning på den första kursen, för den som kommit en bit och känner sig bekväm med att ställa sig på scenen. I grundkursen ligger det däremot inte något fokus alls på scenen eller att visa upp någon show. 

"Se olika kroppar på ett avspänt sätt"

Cathrin Åhlén, också styrelsemedlem och en av grundarna förklararar:

– Det handlar väldigt mycket om kroppspositivism. Inte om att vara snygg, utan om att titta på sig själv i spegeln och uppskatta sig själv, och andra människor. Att se olika kroppar på ett avspänt sätt. Vi är vana vid att titta och döma, men här får vi öva på att bara se vad som rör sig, se på vilket sätt vi rör oss och hur det känns.

Till prova-på-kvällen är alla välkomna, och föreningen är öppen för människor av alla kön, åldrar och bakgrunder. Under kvällen blir det både information om föreningen, och lite dans. 

– Vi gör kanske någon enklare koreografi, men man behöver inte bli avskräckt och orolig, det blir inga avancerade dance moves. En del brukar också vara lite nervösa över vad man ska ha på sig – men det går bra med vad som helst. Hos oss kan man vara uppklädd, nedklädd, påklädd eller avklädd – allt är välkommet! 

Annons:

Johanna Karlsson

johanna.karlsson@dagensvimmerby.se

070 818 84 77

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: