Annons:

Sök

Annons:

Nytt koncept testas i Vimmerby:

Mirja Holgersson är fritidssamordnare i Vimmerby kommun. Foto: Arkivbild

Nytt koncept testas i Vimmerby: "Fått goda effekter hos andra"

Ett nytt koncept testas snart i Vimmerby. Det handlar om "Föreningsforum" som äger rum den 9 oktober. Karin Book gästar och håller en föreläsning.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Den 9 oktober arrangerar RF-Sisu tillsammans med Vimmerby kommun något som kallas "Föreningsforum". Tanken är att forumet ska bli en god dialog om det lokala föreningslivet mellan företrädare för kommunens ideella föreningar och politiker i kommunen. 

– Detta är ett nytt koncept som vi testar i Vimmerby som har fått goda effekter i andra kommuner i Småland. Idén med föreningsforum är att samla föreningar, tjänstepersoner och politiker för en gemensam dialog kring ett specifikt område, säger Mirja Holgersson, fritidssamordnare på kommunen. 

I Vimmerby kommer temat att vara förutsättningar för fysisk aktivitet i kommunen. Representanter från RF-Sisu och kommunen kommer tillsammans med föreningar och politiker att få diskutera olika frågeställningar kring ämnet. 

– Det kan handla om hur tillgången till idrottsanläggningar och halltider ser ut, utmaningar som upplevs av medborgare och föreningar till hur utemiljön ser ut för att uppmuntra till fysisk aktivitet ur ett folkhälsoperspektiv. Ämnet är av stor vikt då vi ser vikande trender kring hur mycket vi rör på oss. 

Karin Book, lekor i idrottsvetenskap vid Malmö universitet, gästar mötet och kommer att föreläsa kring hur man tillsammans identifierar och skapar möjligheter och förutsättningar för fysisk aktivtet.

– Karin kommer att finnas med genom hela kvällen för att delge sina erfarenheter och kunskaper, säger Mirja Holgersson. 

Med drygt en vecka kvar är cirka ett 50-tal anmälda. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: