Annons:

Sök

Annons:

Hon blir ny restaurangchef – ”Vill kicka igång restaurangen”

Jannica Hedberg, t.v, blir ny restaurangchef på Prime. Till höger verksamhetschef Elin Axelsson. Foto: Privat

Hon blir ny restaurangchef – ”Vill kicka igång restaurangen”

Sedan några månader har restaurang Prime i Vimmerby stått utan restaurangchef. Nu står det klart att det blir Vimmerbybon Jannica Hedberg som inom kort kommer att fylla den vakanta platsen, vilket Vimmerby Tidning var först att rapportera om. 

Annons:

Jannica Hedberg har lång yrkeserfarenhet inom restaurangbranschen. När hon för några år sedan flyttade hem till Vimmerby hamnade hon först som yrkeslärare på restaurangskolan och sedan på restaurang Guldkant. Därefter bestämde hon sig för att byta bransch och har i sin senaste tjänst varit områdeschef på Samhall, där hon har trivts väldigt bra. 

Det var därför inte ett självklart beslut att tacka ja när Elin Axelsson, verksamhetschef på restaurang Prime och hotell Ronja ringde och erbjöd henne tjänsten som restaurangchef. 

– Det kändes jätteroligt, men var inte helt självklart eftersom jag har ett jobb där jag trivs bra. Jag tycker det är jätteroligt så det är därför det tar emot lite, men eftersom det är ett vikariat på Samhall så bestämde jag mig för att tacka ja och ta chansen på Prime. 

Det är inte första gången som Jannica får frågan om arbetet på restaurang Prime. 

– Vi har haft en lite öppen diskussion sedan innan. Tidigare har det inte riktigt klickat med timingen för någon av oss. När Elin har frågat så har jag inte kunnat, och tvärtom, berättar Jannica och tillägger att timingen helt enkelt var bättre nu. 

Vad har du för ambitioner för restaurangen? 

– Jag, och vi, vill ju ha i gång restaurangen på riktigt igen, vilket den inte varit sedan innan corona. Så vi vill kicka igång den och har många tankar och idéer redan. Nu blir det fokus på lite shower och banketter det här året, så får det bli en riktig omstart nästa år med mer fokus på restaurangen. 

Elin Axelsson, verksamhetschef på hotell Ronja och Prime är mycket nöjd med rekryteringen. 

– Det är jättehärligt. Jag har ju jagat Jannica lite sedan innan eftersom jag vet att hon har bra erfarenheter som skulle passa hos oss. Dels har hon jobbat bakom i köksdelen, och nu som chef, så hon har verkligen båda delarna. Hennes kompetens är klockren! 

Även Elin hoppas på att rekryteringen blir en chans att dra i gång mer verksamhet än lunchservering i restaurangen igen.

– Restaurangen har ju legat lite på is efter corona, och vi har inte riktigt sparkat i gång eftersom ingen har drivit den delen av verksamheterna. Det står mycket outnyttjad potential här och väntar på rätt person, som vi verkligen tror är Jannica!

Annons:

Johanna Karlsson

johanna.karlsson@dagensvimmerby.se

070 818 84 77

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: