Annons:

Sök

Annons:

Historisk träff ägde rum i veckan –

De båda moderatorerna under Föreningsforum Vimmerby: Eva Kindstrand Ströberg (RF-SISU Småland) och Patrik Engqvist (Vimmerby kommun). Foto: RF-Sisu

Historisk träff ägde rum i veckan – "Gav mersmak"

Den första och historiska träffen med "Föreningsforum Vimmerby" ägde rum i veckan. Ett 30-tal föreningar fanns på plats. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

I veckan hölls "Föreningsforum Vimmerby" för första gången i Bysalen på Astrid Lindgrens Värld. 30 föreningar med skilda verksamheter fanns på plats och totalt medverkade 60 personer. 

Grundtanken med det nya forumet är att samla tankar och idéer för att skapa en plattform för fysisk aktivitet i kommunen. Totalt tio politiker deltog och blev imponerade av föreningslivets bredd och gemensamma entusiasm. 

– Det här gav mersmak. Intresset och kunskapen är stor bland de ideella föreningsledarna, säger RF-Sisus idrottskonsulent Eva Kindstrand Ströberg.

Karin Book, forskare vid Malmö universitet, gav en föreläsning kring hur man tillsammans identifierar och skapar möjligheter samt förutsättningar för fysisk aktivitet. Med Karin Books forskningsresultat som bakgrund diskuterade sedan deltagarna i mindre grupper. 

– Samtalen dokumenterades och kommer att fungera som underlag till en plan för fysisk aktivitet för medborgarna i kommunen. En samlad bild av vad som sas på Föreningsforum delas även med deltagarna inom kort, säger Eva Kindstrand Ströberg.

Den gemensamma bedömningen var att det finns goda grundförutsättningar för fysisk aktivitet, men att utmaningar inte saknas här precis som i de flesta andra kommuner. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: