Annons:

Sök

Annons:

Många besked på nöjesinriktat God Morgon Vimmerby

Gårdagens God Morgon Vimmerby viktes åt nöjeslivet i Vimmerby. Foto: Jakob Karlsson

Många besked på nöjesinriktat God Morgon Vimmerby

Onsdagens upplaga av God Morgon Vimmerby var en udda historia. Istället för en enda huvudgäst satte Patric Engqvist fokus på nöjeslivet i Vimmerby – och bjöd in en mängd olika aktörer.
– Vi kommer fortsätta satsa på ett bra artistutbud, sa Linda Carlsson, som driver restaurangen och nattklubben Prime.

Annons:

På scenen fanns Micael Glennfalk, Björkbacken, Linda Carlsson, Prime, Kristina Lindelöf, Ingebo Hagar, Lars-Göran Johansson, Nossenbaden, Åke Hammarskjöld, Rayday och Tunavän, Mats Peterson, Kröngården, och Jörgen Nilsson, Ultimate Sound & Concert.

Samtalet handlade om de olika verksamheterna och hur de ser på framtiden. Några konkreta besked gavs:

– Vi ska bygga upp Björkbacken Kök & Scen som sett nöjesställe igen. Målgruppen är 30-35 och uppåt och vi ska satsa på mat tillsammans med nöje. Det blir teater, fars och komedi, sa Micael Glennfalk.  

– Vi kommer fortsätta med valborgsfirandet vid Nossen. Jag älskar att bjuda Vimmerbyfolket på någonting. Det klirrar inte i kassan, men jag gör det för Vimmerbyborna och jag är otroligt stolt över att få vara Vimmerbybo och över det samarbete vi börjar få i vår bransch, sa Lars-Göran Johansson.

– Vi kommer fortsätta att satsa på bra artistutbud och jag skulle säga att målgruppen är under 30 år. Det är väldigt sällan man står i dörren och ser någon som är över 30. Det är snarare så att kidsen kommer fram och säger ”farsan hälsar”, skämtade Linda Carlsson.

– Vi kommer arrangera vår konsert ”Musik i kretslopp” för tredje gången i år. Av en slump hade jag två gäster från Kungliga filharmonikerna och de kom med den här idén och jag hade själv gått och drömt om det länge. Vi har miljö i fokus och alla pengar går tillbaka till miljön.

– Vimmerbypubliken är fantastisk och det sprider sig mellan artisterna. Basisten Lars Danielsson ringde upp mig efter en spelning i Paris och sa ”Paris är Paris, men Vimmerby är tio gånger bättre. Jag har många artister på gång, men det är inget som är klart nu, sa Jörgen Nilsson.

Diskuterade en stadsfest

En annan idé som kom upp under mötet är att skapa en ny stadsfest i Vimmerby.

– Det vore jättekul med en stadsfest och då ska man inte glömma att lokala band ger mycket publik för pengarna. Det viktiga i så fall är att hitta en stark projektledare, även en idé som är hur bra som helst dör utan en bra projektledare, sa Åke Hammarskjöld. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: