Annons:

Sök

Annons:

100 skolor testar digitala prov – en av dem i Vimmerby

En av Vimmerby kommuns skolor ingår i projektet att införa digitala nationella prov.

100 skolor testar digitala prov – en av dem i Vimmerby

Skolan har haft stora problem med fusk på nationella prov. Nästa läsår testas digitala nationella prov i 100 skolor runt om i landet. En av dem finns i Vimmerby kommun.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Det handlar om Storebro skola som har valts ut i testprojektet. 

– De 100 skolorna har valts bland landets över 6000 skolor. De blir något av pionjärer i det här viktiga och omfattande arbetet med att digitalisera de nationella proven. Vi ser fram emot att genomföra försöksverksamheten tillsammans med lärare, rektor och elever på de här skolorna, säger Skolverkets generaldirektör Peter Fredriksson.

Skolorna kommer att testa den digitala lösningen och det blir också ett test för att undersöka skolorna beredskap för att digitalisera proven.

Största projektet som genomförts

Deltagandet i försöket är obligatoriskt. Som kompensation får skolorna ett statsbidrag från Skolverket som ska täcka vissa merkostnader under försöksverksamheten som pågår 2018-2021.

– Digitaliseringen av nationella prov är ett av de största it-projekt som genomförts i landet och samtidigt en stor förändring av arbetssätt på skolorna. Tusentals skolor och hundratusentals elever påverkas. Vi måste säkra att de digitala nationella proven blir användarvänliga, rättssäkra och att de stöttar betygssättningen. Därför är den här försöksverksamheten så viktig, säger projektledare Karin Hector-Stahre.

Regeringen har beslutet att samtliga nationella prov ska vara digitaliserade 2022.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: