Annons:

Sök

Annons:

Första beslutet om nästa års budget fattat – så fördelas pengarna

Arbetsutskottets ordförande Helen Nilsson (S) röstade för majoritetens budgetförslag i dag. Foto: Simon Henriksson

Första beslutet om nästa års budget fattat – så fördelas pengarna

I dag fattades det första beslutet om Vimmerby kommuns budget för nästa år. Totalt vill majoriteten stärka förvaltningarna med 11,5 miljoner kronor.

Annons:

Av dem går 6 miljoner till socialnämnden, 3 till barn- och utbildnignsnämnden, 1 till kommunstyrelseförvaltningen. Utöver det lägger man 300 000 extra på politiska arvoden och 220 000 kronor till överförmyndarnämnden. Man stärker även potten för oförutsedda medel med 0,9 miljoner.

– Majoriteten är överens och Centerpartiet gav inget besked i dag. De vill invänta till kommunstyrelsen, säger arbetsutskottets ordförande Helen Nilsson (S). 

"Det utrymmet vi har"

Pengarna som går till kommunstyrelsens förvaltning hamnar mestadels hos gatuavdelningen och kostverksamheten, men även utvecklingsavdelningen får ett påslag.

– Det är inga stora summor till någon. Önskemålen ligger på jättestora summor, men vi har lagt en fördelning på 11,5 miljoner och det är det utrymmet vi har.

Budgeten ska även passera kommunstyrelsen innan fullmäktigt fattar slutgiltigt beslut i juni.

Bland övriga händelse på dagens sammanträde finns bland annat ett nytt uppskjutande av beslut om kravet på extra medel till grundskolan och ett igångssättande av planeringen av en ny förskola i Skyttehagen/VOK-skogen. 

– Vi kommer behandla kravet på mer pengar efter att handlingsplanen varit uppe i kommunstyrelsen den 5 juni och vi måste komma igång med tänket runt en ny förskola, motiverar Nilsson. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: