Annons:

Sök

Annons:

VTK HAR STORA PLANER – VILL TA ÖVER MARK FRÅN KOMMUNEN

VTK:s ordförande Bengt Westrin berättar om stora planer.

VTK HAR STORA PLANER – VILL TA ÖVER MARK FRÅN KOMMUNEN

Vimmerby Tennisklubb har flera stora planer igång samtidigt. VTK vill göra det möjligt att spela pickleball i Vimmerby, har planer på en padelhall samt ska satsa stort på solceller. Dessutom önskar man ta över mark från kommunen.
– Det finns jättestora planer, säger VTK:s ordförande Bengt Westrin.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Vimmerby Tennisklubb har en tid haft funderingar på att bygga en padelhall i anslutning till tennishallen. Efter Niklas Nilssons och Mathias Westerlings satsning nere på Ceos är dessa planer vilande.

– På sikt kan det ändå bli av, men just nu är planerna vilande. Vi har inlett samtal med Allmänna Arvsfonden och får se hur det blir på sikt, säger Bengt Westrin.

VTK vill också satsa på sporten pickleball, som växer snabbt i världen. Det är en blandning mellan tennis, bordtennis och badminton som spelas på badmintonbanor.

– Det passar för alla. Det går lite långsammare än tennis och dessa planer har vi definitivt inte lagt på is. Jag tror även att Allmänna Arvsfonden skulle kunna ställa upp med pengar till det. Det här kostar nästan ingenting jämfört med att bygga en padelhall för 2,5-3 miljoner kronor som vi tittat på med ytterligare ett skepp.

"Guld värt"

En satsning på solceller ligger också väldigt nära.

– Det handlar om solceller på tennishallens tak söderut, ned mot Borghaga och Vimarhaga. Det är optimalt för solceller och vi har fått klart med bidrag från Länsstyrelsen. Det handlar om en miljon kronor och hoppas vara igång med det i maj månad. Så snabbt kan det gå. Det finns också intresse från föreningar kan man väl säga kring solcellerna, säger Westrin och fortsätter:

– Tennisklubben omsätter cirka två miljoner kronor på ett år varav elen ligger på 156 000 kronor. Det skulle innebära mycket för oss att kunna ta bort 156 000 kronor, det skulle kunna betyda att vi kan bygga en padelbana på sikt. Om vi skulle få strömmen gratis om vi har solceller ger det oss 156 000 kronor. Då skulle vi även med stora satsningar kunna göra överskott, vilket skulle vara guld värt.

"Bästa sponsringen"

VTK vill även ta över kommunal mark som ligger intill tennishallen. 

– Det vore den bästa sponsringen vi kunde få av kommunen. Som jag ser det kan de inte göra något där ändå och skulle vi få marken kan vi gå till banken och låna för investeringar. På så sätt skulle vi kunna låna på fastigheten. Det kan vi inte som det är nu.

Om kommunen inte vill skänka marken är ett annat alternativ att VTK köper den för en symbolisk summa, säger Bengt Westrin.

– Sådant har hänt tidigare och det skulle vara ett alternativ.

Ett tredje alternativ skulle kunna vara i form av tomträtt. 

– Vi får se hur kommunen gör, men det vore guld för oss.

"Rakt över positiva"

Kommunstyrelsens arbetsutskott har tidigare skrivit "att frågan är komplex". På tisdagens kommunstyrelse meddelade kommunledningen att man är positiv till planerna.

– Vi är rakt över positiva till det här och vill försöka se till att det kan ordnas, så att tennisklubben får möjlighet att bygga ut, säger Marie Nicholson (M), vice ordförande i kommunstyrelsen.

Kommunstyrelsen har skickat ärendet vidare till utvecklingsavdelningen som i samråd med samhällsbyggnadsavdelningen ska bereda frågan. Kultur- och fritidsutskottet ska återkomma till kommunstyrelsen med förslag till beslut.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: