Annons:

Sök

Annons:

Aura Light fick ta emot priset för sitt sociala engagemang. Foto: Ossian Mathiasson

Aura Light hyllades för sitt sociala engagemang: "Känns hedrande"

Priset för årets sociala engagemang 2018 gick till Aura Light på kvällens Vimmerbygala. Vd:n Michael Engstrand var överraskad efter beskedet.
– Det är hedrande helt klart, säger han.

Annons:

Årets sociala engagemang går till någon som gjort en stor insats för socialt arbete. Aura Light får det för sitt sociala engagemang, sitt samhällsengagemang i arbetet med jämställdhet och integreation och för att de visat sig ge företaget en mångfald.

– Jag blev lite överraskad och tänkte "vad har vi gjort för att förtjäna det", men det får andra bedöma. Det är hedrande helt klart, säger vd:n Michael Engstrand.

Aura Light, som tidigare hette Zobra, har länge haft ett samarbete med Samhall.

– Vi har alltid haft mycket studiebesök, många som arbetstränat hos oss och så har vi samarbetat med Samhall under många år. Vi har väl ett perspektiv där vi tänker att vi försöker hjälpa till totalt sett i samhället. Om ett samhälle ska fungera måste alla hjälpas åt. Kan vi hjälpa till med mer sysselsättning, så är det en vinst för hela samhället. Det är väl mer ett sätt att vara och ett sätt att tänka. Att se andra människor växa och bidra till utveckling är en slags grundtanke vi har.

15 fler anställda

Han är förstås glad över att Aura Light uppmärksammas på det här sättet.

– Det är inget man går och tänker på alls att få ett sånt här pris, men det är alltid trevligt att få det här ryktet om sig. Det är förstås jätteroligt. Om alla kan bidra, oavsett vad det handlar om, så blir det en vinst. Vi har en grundvärdering om att ju mer kan hjälpas åt, desto bättre blir det.

2018 blev också ett bra år för Aura Light, som har vuxit ordentligt. All verksamhet i Karlskrona har flyttats till Vimmerby. Numera är man 70 anställda här.

– Vi har blivit fler, det handlar om 15 fler än för ett år sedan, och har fortsatt stora tillväxtplaner koncernmässigt. Det är i Vimmerby vi har produktion och huvudlager, så planen är helt klart att satsa vidare här.

Är det några stora satsningar planerade?

– Inget man kan gå ut med, men det är en långsiktig resa. Det handlar mer om att nästa år gör vi det och det och att det här ska investeras. Det är en långsiktig resa helt enkelt.

"Inte omöjligt"

Han säger att hela branschen är i en spännande fas där digitaliseringen blir viktig.

– Det är mer och mer fokus på miljöpåverkan och energibesparing. Utvecklingen, om man jämför med exempelvis bilindustrin, har vi samma utvecklingsfas inom belysning och utsläpp. Det är nästan bara LED och det produceras inga gamla armaturer med den nya tekniken. Det finns fortfarande otroligt mycket att hämta där, en majoritet av alla installationer inom vår bransch är över 30 år gamla. Hela den här utvecklingen går väldigt fort nu och det blir mer och mer smarta belysningslösningar.

Kommer ni öka antalet anställda i år?

– Det är inte omöjligt, men det viktiga är att vi har effektiv produktionsapparat. Per automatik blir det ju så att desto mer du ökar, ju mer resurser behövs det.

I juryn för priset sitter Arbetsförmedlingen, Integrationsenheten och Arbetsmarknadsenheten.

– Vi hade flera väldigt bra kandidater och urvalet var tufft, säger Lotta Törnered, från Arbetsmarknadsenheten.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: