Annons:

Sök

Annons:

ICA Supermarket har nyinvigt butiken – har dubblat antalet anställda

Frida Hamrin och Dennis Dahlin har haft en fantastisk utveckling med ICA Supermarket. Foto: Simon Henriksson

ICA Supermarket har nyinvigt butiken – har dubblat antalet anställda

För snart två år sedan tog Dennis Dahlin och Frida Hamrin över ICA Supermarket i Vimmerby. Nu är de klara med sin förnyelse – och har invigt butiken på nytt.
– Vi är jätteglada för all positiv respons vi har fått, säger de.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

I juni 2017 tog det unga paret över butiken i Vimmerby. Utvecklingen sedan dess har gått långt över förväntan för dem.

– Vi tror på Vimmerby och på marknaden. Vi har fått en väldigt omedelbar positiv respons på allt vi har gjort och haft en väldigt bra kundutveckling. Vi märker att allt fler väljer att handla hos oss, säger Dennis Dahlin.

Exakt hur bra utvecklingen har varit vill de inte helt berätta.

– Men den är stor, det är en av de bättre i hela Sverige. Vi är förstås superglada för det. Det har gått långt över förväntan och välkomnandet vi har fått är helt fantastiskt. Det är det man brinner för och det som gör att man vågar satsa och utveckla, säger Dennis Dahlin och Frida Hamrin.

"Jättenöjda med hur det blivit"

Tanken från dag ett har varit att utveckla och förbättra butiken. Nu är man nästan helt klar med förnyelseprocessen och har valt att nyinviga butiken. 

– Vi är jättenöjda med hur det har blivit, man går runt och myser över den positiva responsen vi får och att allt känns nytt, fräscht och ljust. För att vara moderna måste man våga satsa och vi har haft en vision från den dagen vi flyttade om vad vi vill åstadkomma med butiken, säger Frida Hamrin.

Sortimentet har utvecklats, butiken har fräschats upp, hela kolonialavdelningen – vilket är torrvaror – har bytts ut, ytan för frukt och grönt har fördubblats. Dessutom har man bytt ut samtliga frysdiskar och nästan alla kyldiskar.

– Vi har bytt ut hela kylanläggningen och det är en stor investering för oss, men som inte är synbart för kunden. Ur ren miljösynpunkt är det jätteviktigt. De här gamla köldbärarna i matbutiker är det väldigt stora utsläpp på och det här kommer innebära en påtaglig skillnad. Vi kan också återanvända värmen genom det här. Att utveckla sortimentet har också varit jätteviktigt, det gör att man kan vara med och konkurrera på ett annat sätt.

Många fler anställda

Antalet anställda har också ökat markant. När paret tog över butiken var det tio anställda. Nu ligger det på 19 och inför sommaren behövs ytterligare fem till sex personer rekryteras.

– Alla går inte på heltid, men de flesta jobbar relativt mycket. I stor utsträckning har vi två kassor igång och när det behövs har vi tre.

Nu blir det en förnyelsepaus, men det kan vara mer på gång i framtiden.

– Man blir aldrig helt färdig. Det finns alltid något att utveckla och vi kommer göra nysatsningar i framtiden också. Men över sommaren får vi nog ta en paus.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: