Annons:

Sök

Annons:

Enormt gensvar på ICA Supermarkets senaste satsning

I går introducerade Dennis Dahlin och Frida Hamrin på ICA Supermarket "Boka din egen kundkorg". Och gensvaret det första dygnet har varit enormt. Foto: Ossian Mathiasson

Enormt gensvar på ICA Supermarkets senaste satsning

I går publicerade ICA Supermarket i Vimmerby ett inlägg på sin Facebook-sida där de berättade om sin nya satsning – ”Boka din egen kundkorg”. Och gensvaret har varit enormt. På mindre än ett dygn har fler än 500 korgar beställts.

Annons:

Det hela går ut på att kunder kan köpa sin egen kundkorg/kundkorgar att frakta matvaror till och från affären i – istället för att köpa ny plastpåse varje gång.

– Det är inte vi som är uppfinnare av idén, utan vi har inspirerats av några andra butiker. Först ut var en butik i Gislaveds-trakten. Korgarna tillverkas hos ett företag där, och de har blivit fullständigt nedringda av ICA-handlare, säger Dennis Dahlin som äger ICA Supermarket i Vimmerby tillsammans med Frida Hamrin.

Flera fördelar 

Men vad är då fördelarna med att köpa och nyttja sin egen kundkorg?

– Det är en kombination av flera saker. Dels är det ett praktiskt sätt att transportera sina varor från butiken till hemmet. På sikt är det också ekonomiskt fördelaktigt, inte minst i takt med stigande priser på plastpåsar.

– Kundkorgen är tillverkad i plast, varav 30 procent är återvunnen plast från hav, hushåll och industri. För hållbarhetens skulle är detta ett betydligt bättre alternativ är att köpa plastpåsar varje gång man handlar, säger Dennis Dahlin.

"Fullständigt överväldigade" 

Sedan ICA Supermarket la ut sitt Facebook-inlägg i går har gensvaret varit enormt. På mindre än 24 timmar har över 500 kundkorgar bokats.

– Vi är fullständigt överväldigade. Det är så häftigt. Vi får ofta bra gensvar på de grejor vi gör, men det här liknar inte någonting annat.

– Ännu har man några dagar på sig att boka för leverans vecka 13, men om efterfrågan håller i sig kan jag mycket väl tänka mig att vi kommer köra en vända till, säger Dennis Dahlin.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: