Annons:

Sök

Annons:

Hon får nationellt stipendium – ”Det är väldigt kul”

Danspedagogen Jennie Leander Lilja tilldelas ett nationellt stipendium. Foto: Ossian Mathiasson

Hon får nationellt stipendium – ”Det är väldigt kul”

Danspedagogen Jennie Leander Lilja tilldelas ett nationellt stipendium från Lilian Runestams fond. Beslutet har fattats av en kommitté på dansmuséet i Stockholm.
– Det är otroligt spännande när man får chansen att fortbilda sig, säger hon.

Annons:

Jennie Leander Lilja har arbetat som danspedagog i Vimmerby i cirka tio års tid och byggt upp dansverksamheten i Vimmerby från scratch. Nu får hon ett nationellt stipendium på 18 000 kronor. Pengarna kommer från Lilian Runestams fond och beslutet har fattats av dansmuséet i Stockholm.

– Det är ett stipendium för lärare som vill fortbilda sig och det tycker jag är oerhört viktigt när man bor i en mindre stad. Ska man kunns inspirera och utvecklas i sin lärarroll kan man inte slå sig till ro utan man måste hela tiden försöka utveckla sig.

 "Vill utveckla balettdelen"

Leander Lilja har sin grund i jazzdansen, men det här stipendiet är mer inriktat till balett.

– Jag vill utveckla balettdelen och gick en kurs under hösten som gav mig fler metoder och verktyg. Det finns ett otroligt värde i balett som konstform.

Bara en person tilldelas stipendiet per år.

– Det känns väldigt väldigt kul att få det och nu ska jag fundera på hur jag ska använda pengarna. Det otroligt spännande när man får chansen att utbilda sig, det behövs för att orka fortsätta, säger hon och fortsätter:

– Det är också en chans att visa vår verksamhet i Vimmerby. Utan det här diskuterar man inte Vimmerby i Stockholm och att få chansen att visa upp oss i nätverket i Stockholm är aldrig fel.

 Sju elever kom in på Kulturama

Utvecklingen inom dansen i Vimmerby har varit enorm sedan Jennie Leander Lilja rekryterades.

– Då var vi tre elever på Kulturskolan och individuellt val på gymnasiet. Det var bara att börja bygga. Nyligen var vi uppe på audition på Kulturama och om jag uppfattat det rätt kom alla våra sju elever som var med in på skolan. Det är fantastiskt.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: