Annons:

Sök

Annons:

Jennie blir ny chef för Kulturskolan:

Jennie Leander Lilja blir ny chef för Kulturskolan. Foto: Arkivbild

Jennie blir ny chef för Kulturskolan: "Jätteglad och råångest samtidigt"

I tolv år har arbetat som danslärare. Nu blir Jennie Leander Lilja chef för Kulturskolan.
– Det ska bli jätteroligt, säger hon. 

Annons:

Kulturskolan har stått utan chef en tid. Men nu är det klart vem som tar över rodret. Det blir danspedagogen Jennie Leander Lilja, som varit med och utvecklat verksamheten i hela tolv år, som tillträder tjänsten som chef för Kulturskolan den 1 september i år. 

– Det är otroligt konstiga känslor. Jag är jätteglad och det känns superspännande att få vara med och utveckla Kulturskolan som chef. Nästa sekund har jag råångest över allt vad det innebär. När man har ett jobb så vet vad man vad man kan och vad man förväntar sig. När man ska testa något nytt är det lätt att man blir osäker eller rädd, så det är många olika känslor på samma gång, säger hon. 

Att hon skulle få tjänsten har hon vetat om en tid och hon ser förstås fram emot att sätta igång med sitt nya ämbete. 

– Det ska bli jätteroligt att utmana sig själv ännu mer. Det har vi gjort på dansen hela tiden och jag tycker om att hitta på nya saker och fortbilda mig. Jag tror att det är viktigt att utmana sig själv, så man inte stagnerar eller fastnar. Det här var en sån grej där jag kände att det skulle vara jättekul att få jobba, inte bara med dansen, utan även med musiken, filmen och teatern. Jag har ett förflutet som musikalartist och brinner för alla estetiska ämnen. 

Första chefsjobbet

Det här blir första gången hon får en chefsposition.

– Jag har aldrig varit det tidigare, inte mer än i familjen, säger hon och skrattar:

– Samtidigt är lärare i viss mån ledare och det finns en viss koppling där. Men jag har inte haft de här befogenheterna eller ansvaret tidigare. 

Vad har du för egenskaper som passar för en chef, tror du?

– För det första så har jag jobbat i verksamheten och vet hur det fungerar. Jag vet vad jag önskat och vad mina kollegor önskat och pratat om. Sedan är jag en sådan som verkligen gillar att göra saker. Det kan vara en bra egenskap, att man får saker gjorda och inte bara pratar om det. Jag tycker om andra människor och tycker att det är viktigt att det är viktigt att de mår bra på sitt arbete. Man jobbar en väldigt stor del av sitt liv och då är det viktigt att man mår bra och trivs på jobbet. Som chef är du den viktigaste psykosociala aspekten, så det är lite läskigt. Det blir ett väldigt stort ansvar. Men det är också oerhört viktigt, så det kommer jag jobba mycket med. 

"Hoppas man satsar"

Leander Lilja kommer dock inte lämna arbetet som danspedagog helt. Hon kommer fortsatt jobba halvtid som danspedagog. 

– Jag älskar verkligen att arbeta med elever och det blir en bra lösning. 

Kulturskolan genomgick stora besparingar för ett antal år sedan. Med kommunens svaga ekonomi är det risk för ytterligare nedskärningar. Är du rädd för det?

– Det är man alltid, det finns risk att vi ryker först. Men jag brinner för den här verksamheten och hoppas att jag kan förmedla hur oerhört viktigt det är med estetiska ämnen för samhället. En väl fungerande kulturskola för barn, ungdomar och även äldre är jätteviktigt. Jag vill slåss för Kulturskolan och möjligheten för alla medborgare att utveckla sig själv. I en kris är det ännu viktigare att satsa på hälsa och välmående och forskning visar att man mår bättre av att jobba med estetiska uttryck. Orolig är jag, men jag både hoppas och tror att man satsar på den här verksamheten.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: