Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
15 ANSTÄLLDA TILL FÅR GÅ FRÅN LOKALT FÖRETAG

15 anställda får gå från CNH Industrial i Överum. Bilden har inget med artikeln att göra. Foto: Mostphotos/Genrebild

15 ANSTÄLLDA TILL FÅR GÅ FRÅN LOKALT FÖRETAG

I våras fick 16 anställda gå från CNH Industrial, relativt ny ägare till bruket i Överum, och nu kommer nästa smäll. Ytterligare 15 personer sägs upp.
– Det som har hänt är att vi har meddelat uppsägning till 15 personer, bekräftar fabrikschefen Ulrik Thelin för vår tidning.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Åtta anställda erbjöds förtidspension och övriga åtta fick gå från företaget tidigare i år. Då var skälet att utvecklingen inte varit lika positiv som förväntat.

Skälet till att ytterligare 15 anställda nu får lämna företaget är detsamma. Det kan vår tidning avslöja i dag.

– Det stämmer och det som har hänt är att vi har meddelat uppsägning till 15 anställda. De kommer att sluta under de närmaste månaderna, bekräftar fabrikschefen Ulrik Thelin.

– Det är på grund av vikande volymer. Vi har haft en kraftig marknadssatsning som inte blivit lika effektiv som vi önskat. Vi har anställt och utbildat många under ett års tid för att sälja väldigt många produkter. Vi har inte lyckats sälja så mycket och nu vågar vi inte vänta längre. Vi var tvungna att förhandla fram och meddela en övertalighet, fortsätter Ulrik Thelin.

Enligt fabrikschefen har ägarna fortfarande förtroende för CNH Industrial i Överum.

– Vi gör inget katastrofår volymmässigt, men vi har inte riktigt fått avsättning för det vi har planerat att öka.

Ingen nedläggningsrisk

Det finns ingen nedläggningsrisk, säger Ulrik Thelin.

– På den frågan är svaret nej. Det handlar om att CNH Industrial har köpt Överums bruk för att de behöver en beredskapstillverkare av sina traktorer. Det är fortfarande ett strategiskt viktigt företag för våra ägare.

Är ägarnas tankar att fortsätta satsa?

– Absolut. Vi satsar vidare på bra projekt på utvecklingssidan och på andra utvecklingsinsatser med vår personal. Ur ett rent proportionellt scenario kanske fler skulle ha sagts upp, men vi satsar vidare framåt. Teoretiskt kunde man ha gjort sig av med flera, men vi ser och tror att det här är en tillfällig dipp och att vi kan få tillbaka volymer under nästa år. Därför ville vi inte göra större neddragningar. 

Ser ni en risk för fler uppsägningar om inte volymerna ökar under årets andra hälft?

– Det finns en risk, men den är osannolik som vi bedömer den. Våra prognoser visar på att risken finns, men att vi är på en nivå där vi historiskt har legat uthålligt. Vi ligger på en nivå som är rätt för marknaden. 

På tjänstemannasidan är man cirka 40 personer och på kollektivsidan strax under 100 efter den här neddragningen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: