Annons:

Sök

Annons:

Granngården avslutar samarbete – efter massiv kritik

Lantbrukskedjan Granngården, som har butik i Vimmerby, avslutar sitt samarbete med Djurskyddet Sverige. Anledningen är en massiv kritik mot Granngården efter att samarbetet inletts.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

På Granngådens officiella Facebook-sida vällde protesterna in mot samarbetet och flera kunder hotade med att sluta att handla hos dem. Anledningen var att Granngården inlett ett samarbete med Djurskyddet Sverige. 

Så här skriver Djurskyddet Sverige om sig själva på sin hemsida:

"Djurskyddet Sverige har cirka 11 000 medlemmar och är en av Sveriges största djurskyddsorganisationer. Det är en rikstäckande organisation som funnits i över hundra år. Vår vision är ett samhälle där människor visar respekt och medkänsla för alla djur. Vi jobbar för att alla djur ska behandlas väl, oavsett om de lever vilt, hålls för människans sällskap eller föds upp för att bli mat. Alla djur ska ha rätt att utföra sina naturliga beteenden och skyddas från lidande. När djur avlivas eller slaktas ska det ske på ett smärtfritt sätt. Vi skyddar djur genom att långsiktigt påverka lagar, regler och enskilda människor för att stärka djurens skydd". 

Flera av de som hotat med att aldrig mer handla hos Granngården kallar Djurskyddet Sverige för en extremiströrelse. 

Så här förklarar Granngården varför samarbetet avslutas: 

"Granngården avslutar samarbetet med Djurskyddet Sverige på grund av reaktioner som vi fått från en del av våra kunder väljer vi att avbryta vårt samarbete med Djurskyddet Sverige. Vårt arbete med att stödja hund- och katthem runt om i Sverige fortsätter genom andra samarbeten. / Kundklubbsansvarig". 

Glädje efter beskedet

När Granngården och Djurskyddet Sverige för en kort tid sedan inledde samarbetet beskrev Granngården det på följande sätt på sin hemsida: 

"För Granngården är det viktigt att alla djur har det bra när de är i livet. Därför har vi ett samarbete med Djurskyddet Sverige som är en organisation som omfattar 54 lokala föreningar runt om i landet och arbetar för djurens väl". 

Beskedet att Granngården avslutar samarbetet med Djurskyddet Sverige togs emot med glädje från många i kommentarsfältet på Facebook, men det fanns även kritiska röster. 

Djurskyddet Sverige är en av de organisationer som har överklagat den svenska licensjakten på varg till EU-kommissionen.

Fråga

Gör Granngården rätt som avslutar samarbetet med Djurskyddet Sverige?

Verkligen! Ett toppenbeslut, då Djurskyddet Sverige är extremister.
Det känns så.
Nej.
Djurskyddet – extremister? Eh, va?
Ingen åsikt alls.
Rösta Se resultat

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: