Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
  • Förskolan har blivit grön flagg-certifierad:

    Nu har Mosippans förskola i Gullringen grön flagg-certifierats. Foto: Privat

  • Förskolan har blivit grön flagg-certifierad:

Förskolan har blivit grön flagg-certifierad: "Känns jätteskönt"

Nu har förskolan Mosippan i Gullringen blivit grön flagg-certifierad. Något som förstås firades i veckan.
– Det känns jätteskönt, säger förskolläraren Camilla Bexell.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Sedan tidigare är Djursdala förskola och Tuna skola certifierade i Vimmerby kommun. Nu har även Mosippans förskola i Gullringen firat att man har ett aktivt hållbarhetsarbete.

– Det är via Håll Sverige Rent som man kan bli grön flagg-certifierade. Vi har jobbat med tre utvecklingsområden under en längre tid och sedan gjort en kartläggning och skickat in. De har granskat den och vi blev godkända direkt. Det känns jättebra. Vi började lite smått redan i höstas, men startade arbetet på allvar vid årsskiftet, säger förskolläraren Camilla Bexell.

För att uppnå kriterierna har förskolan jobbat med en mängd saker. 

– En del är hälsa och livsstil. Det är bland annat vikten av att äta bra mat, att det ska vara närproducerat och så vidare. Vi har tagit tillvara på äpplen, gjort äppelmos, plockat blåbär och lingon som vi använder. Vi har jobbat med närmiljön, hur viktigt det är att ta tillvara på det man har nära så man inte behöver åka så långt bort. Vi har varit runt på en del äventyr här i Gullringen och även pratat om hur naturen förändras och hur vi ska värna om den.

"Lärt föräldrarna mycket"

Förskolan har också jobbat med återvinning.

– Barnen har gått på skräppromenader. Vid en av dessa promenader hittade vi ett gosedjur som en pojke från Vimmerby kunde få tillbaka. Han blev så lycklig. Vi har också gjort en egen sorteringsstation med plast, papper, metall och glas. Om vi går ut tar vi med oss en kasse där vi plockar upp allt och sedan sorterar det. Barnen har lärt sig jättemycket om olika sorters material och vad som händer med det efteråt. Det finns mycket annat i det här också, som hälsa och djur och natur. Barnen har lärt sig hur man ska vara mot djur. Allt hör ihop och det är ett kvalitetsarbete. Barnen har också lärt sina föräldrar väldigt mycket.

I veckan firades grön flagg-certifieringen och då var både kommunalrådet Ingela Nilsson Nachtweij (C) och BUN:s ordförande Peter Karlsson (C) på plats.

– Clara Rylander hade bakat en grön flagg-tårta och häxan skräptant kom och slängde saker, så då fick barnen hjälpa häxan att plocka upp alla saker och lärde henne att sortera.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: