Annons:

Sök

Annons:

  • Nu satsar de på padelbana i Hultsfred – då ska det vara klart

    Simon och Rebecca Ovedal satsar nu på en padelbana i Hultsfred. Foto: Privat

  • Nu satsar de på padelbana i Hultsfred – då ska det vara klart

    Foto: Pixabay

Nu satsar de på padelbana i Hultsfred – då ska det vara klart

Simon och Rebecca Ovedal fastnade för den växande sporten padel direkt. Nu bygger de också en inomhusbana för den populära sporten i Hultsfred.
– Det känns ganska stort, säger Rebecca Ovedal.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Idén till en padelsatsning föddes nästan direkt när de testade på poppissporten.

– Idén har vuxit fram kan man säga. Jag blev fast första gången jag spelade och det är många som har varit på mig om att göra en padelbana i Hultsfred, säger Simon Ovedal.

– Det började med att Vimmerbys förre målvakt, "Jonte" Ståhlberg som vi blev bra kompisar med, var på oss att vi skulle bygga en i Hultsfred. Han väckte tanken kan man säga och sedan har vi pratat om det. Det känns ganska stort att det blir av, säger Rebecca Ovedal.

Efter sommaren har det blivit allvar av tankarna och kontakter med kommunen har tagits. Lokaliseringslösningen blev inte särskilt svår eftersom Simon Ovedal äger fastigheter.

– Lokalen finns så att säga redan, så det handlar om lite finjusteringar och sedan ska vi bygga padelbanan där. Det blir i lokalen bredvid där Städbolaget är i dag. 

Klart i november?

Nu är förhoppningen att det ska vara dags för den första serven redan i november. Underlaget blir sandfyllt konstgräs.

– Om kommunen är på min sida, så kommer det vara klart i november. Banan kommer att levereras i slutet av oktober. Det känns häftigt att göra något utanför boxen för mig. Jag är mycket förväntansfull och hoppas att det ska gå jättebra, säger Simon Ovedal.

Inledningsvis blir det en bana, men Ovedals stänger inte dörren för framtiden.

– Vid ytterligare banor måste vi göra omfattande byggnationer, så det är inget jag funderar på i dagens läge. Men visst, blir det jättepopulärt så är ingenting omöjligt. Vi vet att intresset i Vimmerby har varit jättestort och får hoppas att det blir likadant i Hultsfred.

Stort upptagningsområde

På senare tid har det satsats en hel del på padel i Hultsfreds kommun. Nyligen invigdes kommunens utomhusbana vid Hagadal och även Virserums Tennisklubb har satsat på padel. Simon Ovedal räds inte konkurrensen.

– Jag tänker inte att jag ser det som konkurrens, utan det kan dra mer folk till sporten. Blir det kallt vill man inte spela padel utomhus och Vimmerby har två banor och där är det rätt fullbokat. Tittar man på Hultsfred och nedåt, så finns det inte så mycket så upptagningsområdet är hyfsat stort, säger han och fortsätter:

– Man vill satsa i den här kommunen också, så det är inte bara för egen vinning. Jag vill att det ska bli bra och något roligt för folk i kommunen.

Simon Ovedal äger, men det är Rebecca Ovedal som kommer sköta driften i huvudsak. 

– Jag är mammaledig, så det blir att hänga för mig där nere. Jag har gångavstånd dit, så eftersom Simon har många andra projekt får jag ta hand om det till stor del.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: