Annons:

Sök

Annons:

  • Parets padelbana öppnar på fredag efter intensiva månader

    Simon och Rebecca Ovedal har satsat på en padelbana i Hultsfred som öppnar på fredag. Simon håller sonen Noa i sin famn. Foto: Ossian Mathiasson

  • Parets padelbana öppnar på fredag efter intensiva månader

    Intresset för att spela poppissporten padel är stort och det är redan nu många som har bokat en tid i hallen i Hultsfred.

  • Parets padelbana öppnar på fredag efter intensiva månader

Parets padelbana öppnar på fredag efter intensiva månader

Från och med fredag kan man spela inomhuspadel i Hultsfred. Efter flera intensiva månader står Simon och Rebecca Ovedals satsning på poppissporten klar.
– Jag har typ bott i padelhallen den senaste månaden. Det känns så skönt, säger Simon Ovedal.

Annons:

Vimmerby Hockeys tidigare målvakt Jonathan Stålberg var på Hultsfredsparet Simon och Rebecca Ovedal om att de skulle bygga en padelhall i Hultsfred. Idén har vuxit fram och paret, som fastnade för poppisporten efter första passet, har gjort slag i saken och förverkligat en bana i en tidigare industrilokal. 

Sakta men säkert har bitarna fallit på plats och på fredag går det att spela den häftiga racketsporten, padel, inomhus i Hultsfred. 

– Oj, vad skönt det är. Simon har inte varit hemma förrän klockan 20 någon kväll de senaste fem-sex veckorna, säger Rebecca Ovedal. 

Blir en bana i hallen

Simon Ovedal har gjort mycket av arbetet på egen hand samtidigt som han har tagit hjälp av lokala företagare med golvet och logotypmålningen. 

– Vi väntade en stund på bygglovet men jag tror inte att det gjorde något. Det var mer jobb än vad vi trodde från början. Det är det enda jag har jobbat med under den senaste månaden, säger Simon Ovedal.

Inledningsvis blir det en bana med ett sandfyllt konstgräs som underlag. Simon Ovedal berättar att de har samma konstgräsmatta som världsstjärnorna spelat World Padel Tour på. 

– Det är bättre än en vanlig konstgräsmatta, den är hållbar och det behövs inte lika mycket sand på den. Ju mer man spelar på banan desto mer ska sanden sjunka ner i mattan, säger Simon Ovedal. 

"Var precis att den gick in"

Det är en gammal bilförsäljningshall som har gjorts om till padelhall efter att ha varit lagerlokal de senaste åren. 

Blev det som ni hade föreställt er att bygga en padelhall?

– Jag trodde inte att det skulle gå åt så mycket utrymme och att banan skulle vara så stor i verkligheten. Det var precis att den gick in i lokalen, jag var nervös när montörerna kom. Själva buren monterades på tre dagar och det var mycket förarbete med golvet, som får slå fem millimeter på fem meter på golvet. Jag har gjort det så automatiserat som det bara går med taggar och koder, säger Simon Ovedal. 

Hur ser intresset ut?

– Vi har hört att många är intresserade och vi själva är hoppfulla, säger Simon Ovedal.

Rebecca Ovedal berättar de har fått in 14 bokningar på mindre än ett dygn från och med öppningsdagen på fredag. 

– Det är kul att det skapas en inomhusaktivitet när folk till exempel kommer hem vid jul, säger Rebecca Ovedal. 

Det krävs för ytterligare en bana

Simon Ovedal stänger inte dörren förytterligare banor i framtiden. Om det ska ske krävs omfattande byggnationer och ett genuint lokalt intresse. 

– Finns ett jättestort intresse så är jag inte omöjlig för att bygga en bana till i framtiden men då måste vi bygga ut då Städbolaget har de övriga utrymmena, säger Simon.  

Hur mycket arbete återstår inför fredagens öppning?

– Det är lite mattläggning kvar utanför banan och småfix för att få det välkomnande, säger paret. 

Rebecca Ovedal vittnar om mycket arbete den senaste tiden. 

– Vi båda är väldigt trötta och har jobbat med olika saker. Jag har gjort hemsidan och sådana bitar medan Simon har fokuserat på byggnationen. Vi har också en elva månader gammal son så vi har sovit ganska gott på nätterna om vi ens har sovit eller om hjärnan har snurrat på högvarv, säger Rebecca. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: