Annons:

Sök

Annons:

Nu satsar La Plaza på pastalunch:

Paola Vergara och Mike Pinar framför sin nya lunchservering. Foto: Simon Henriksson

Nu satsar La Plaza på pastalunch: "Ett utbud som saknats"

La Plaza vill förlänga säsongen ordentligt. Därför satsar man också på mat. Inriktningen blir pasta och sallader.
– Vi ser att pasta som utbud saknas här, säger vd:n Paola Vergara.

Annons:

Den här sommaren var den första för Paola Vergara och La Plaza i Vimmerby. Glassäsongen blev en succé – och nu väljer man att vidga utbudet. Fram till den nya glassäsongen blir det matservering på La Plaza. 

Konceptet kommer innehålla pasta och sallader. Kunden kan välja mellan en rad olika pastasåser och efter beställningen plockas det ihop till en portion. Det går både att äta där och ta med hem. 

– Vi satsar på pasta och sallader för att vi ser att det inte finns mycket utbud av det på luncherna. Vi ser att pasta saknas här. Pizza och annat finns, men det blir mycket likadant hela tiden. Vi testar pasta därför kände vi, säger Paola Vergara. 

Tankarna har funnits ända sedan turist- och glassäsongen höll på att ta slut.

– Det handlade om vad vi kan göra på vintern och det här är ett fungerande koncept i Oskarshamn, så vi ville testa det här också och se om det funkar.

"Jättebra respons"

Öppettiderna blir generösa och längre än vanlig lunchservering. 

– Vi har också funderingar på att företag kan beställa mat och om de vill få ut den, så kan vi köra ut maten i sådana fall om man har ont om tid. Det tittar vi på och det kan också bli avhämtning för en snabblunch. 

Hur har responsen varit?

– Det har varit jättebra respons, flera som har återkommit den här veckan. Det känns bra och kul. Vi har lång erfarenhet och har hållit på inom restaurangbranschen i 25 år och haft ställen i både Kalmar och Oskarshamn. Vi har anställt personer och det skapar 2,5 arbetstillfällen kan man säga.

Den som oroar sig för glassens framtid behöver inte göra det. 

– Nej, nej, glassen kommer tillbaka i sommar. Vi stänger pastan i maj och öppnar glassen 1 juni. Sedan stänger vi i september och börjar med pasta igen, säger Mike Pinar.

Mer platser

Just nu byggs också en uteservering.

– Det är mest för att få något rakt utanför. Det blir handikappanpassat också och tryggare att komma in. Vi hoppas kunna ha den uteplatsen även i vinter.

Det är även på gång med att La Plaza ska ta en ännu större plats på torget kommande sommar.

– Nästa år blir det 140 sittplatser för glasserveringen och vi tittar på att ha två olika sorter, både en egen glass och gelato. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: