Annons:

Sök

Annons:

Nu har Andreas och Amanda flyttat in i sin bostadsrätt:

Andreas, Amanda och Bianca har flyttat in i sitt nya hem.

Nu har Andreas och Amanda flyttat in i sin bostadsrätt: "Längtat länge"

Det har byggts i Vimmerby igen. Efter lång väntan har nu Andreas Brodin, Amanda Borgh och dottern Bianca flyttat in i sin nya bostadsrätt på Kyrkogårdsgatan.
– Att det är vår första gemensamma bostad som vi köpt är spännande, säger Amanda Borgh.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Bostadskrisen i Vimmerby har varit stor. Det har varit svårt att få tag i lägenheter och länge har det funnits ett behov av byggnation.

Men nu har det börjat hända saker i Vimmerby. Redan i januari i år var det inflyttning för den första etappen av FB Bostads 16 bostadsrätter i Stören på Rönnbärsgatan. 

På onsdagen överlämnades även nycklarna till de tolv som köpte bostad i den andra etappen. Familjen Brodin/Borgh, som består av pappa Andreas, mamma Amanda och dottern Bianca var mycket nöjda när de fick tillgång till sitt nya hem.

– Det här har vi längtat länge efter. Det är nästan ett och ett halvt år sedan vi skrev på och bestämde oss för att köpa. Samtidigt känns det lite konstigt att sitta här också, när man har väntat så länge och ingen har bott här innan oss, säger Andreas Brodin, 29.

Amanda Borgh, 24, var också väldigt glad när vi tog en kaffe med paret mitt i allt flyttkaos.

– Det känns jätteskönt. Det är stora ytor och jättebra eftersom vi har barn också. Jag tycker att det känns spännande att det är vår första gemensamma bostad som vi köpt tillsammans också, säger hon.

"Stort steg att ta"

Andreas Brodin tyckte att det var en väldigt speciell känsla.

– Det känns lite konstigt som sagt. Att vi har köpt den här tillsammans, det är ett stort steg att ta. Vi äger den här själva och betalar till oss själva, det är en stor skillnad mot tidigare.

Paret har bott i en hyresrätt som varit alldeles för liten för de tre tidigare. Nu med deras nya fyrrummare är det skillnad.

– Bara det här att få något eget och en egen ingång känns jättebra. Nu är det här vårt eget och det är helt nytt och fräscht. Det känns som en bra investering, säger Amanda Borgh.

Blir det att sova här direkt första natten?

– Ja, vi ska sova här och fortsätta styra med flytten i morgon. Bianca däremot sover hos mormor.

"Vill inte ha hus"

Merparten av de 28 bostadsrätterna har köpts av medelålders eller äldre. Men Brodin och Borgh är inte yngst.

– Nej, det finns faktiskt några som är yngre än oss. Den största anledningen till att vi köpte en bostadsrätt är för att jag inte vill ha hus. Vi är inte händiga över huvud taget och här kan vi fortfarande bo centralt, säger Amanda och skrattar.

Vad tänker ni om att det byggts i Vimmerby igen och att det är mer på gång?

– Det är positivt och på tiden. Bostadsrätter behövs och vi tror att många är intresserade av det. Det har varit en väldigt stor brist på bostäder och huspriserna är höga, säger de och fortsätter:

– De här har ju gått som smör också, framför allt första etappen. 

Kan ni tänka er hus i framtiden?

– Det är lite delade meningar där. Jag kan tänka mig att bo här för evigt. Andreas kan tänka sig hus, men jag tror att vi kommer trivas jättebra här, säger Amanda.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: