Annons:

Sök

Annons:

SVIF om kollot: ”Sorg i hjärtat”

"Sorg i hjärtat". Det har Södra Vi IF:s ordförande Håkan Danielsson sedan det står klart att kolloverksamheten i Stjärnevik läggs ned. Foto: Vimmerby kommun

SVIF om kollot: ”Sorg i hjärtat”

För cirka 30 år sedan drog Södra Vi IF igång Stjärnevikskollot. I år är första gången på decennier som kollot inte arrangeras. – Det är med sorg i hjärtat som man konstaterar att det inte blir något kollo, säger föreningens ordförande Håkan Danielsson.

Annons:

I över 30 år har Södra Vi IF på något sätt varit inblandat i Stjärnevikskollot. Under många år har föreningen och kommunen arrangerat kollot tillsammans. Efter många vändor i ärendet kunde Dagens Vimmerby under förra veckan berätta att det definitivt inte blir något kollo i Stjärnevik i sommar.

– Vi hade velat genomföra det, men har inte ekonomiska muskler för att kunna driva ett kollo. I den kommunala budgeten är det två förvaltningar som varit med och finansierat Stjärnevikskollot och det kostar cirka 100 000 kronor. De pengarna har inte vi, säger Håkan Danielsson.

”Fick klart för oss”

Föreningen har haft flera möten med både förvaltningen och politiken.

– Sedan Peter Högberg (före detta ordförande i kultur- och fritidsnämnden) sa att det skulle bli ett kollo i fullmäktige träffade vi Anders Degerman (enhetschef) och då fick vi rätt klart för oss att det inte finns några pengar till Stjärnevikskollot och att man skulle jobba på det här nya sättet med ett bredare utbud. Men det är många som tror att det fortfarande ska bli ett Stjärnevikskollo.

Hur ser du på politikernas sätt att hantera den här frågan?

– Från början visste vi inte så mycket mer än vad vi kunde läsa i tidningarna och det tyckte jag inte var den rätta vägen. Nu har vi fått en dialog.

”Starka minnen”

Håkan Danielsson var med och drog igång kollot för flera decennier sedan.

– Det känns rätt tungt eftersom man en gång sökte pengar och drog igång det här. Vi hör att det är otroligt många som har fina kollominnen och inte förstår varför det inte går att fortsätta. Det är lite speciellt med ett kollo. Jag vet inte hur många  det är som för första gången fått prova på att meta eller paddla kanot i Stjärnevik. Många har starka minnen ifrån kollot och många har varit ledare. Det är med sorg i hjärtat som man konstaterar att det inte blir något kollo i år.

”Kan vara positivt”

Södra Vi IF tittar nu på att arrangera någon form av ferieverksamhet vid Ulfveskog i stället och för diskussioner med förvaltningen.

– Vi kan inte vara i Stjärnevik för vi tror inte att vi får dit barnen. Vi kommer ha centrum vid Ulfveskog och har lite olika idéer.

Kollopengarna är tänkta att användas till att få fler verksamheter under sommarlovet som lockar en bredare målgrupp.

– Om det är så att man får en bredare verksamhet kan det vara positivt, men det är svårt att säga innan man ser facit. Om jag förstår det rätt så är det inte en uppsjö av nya idéer som föreningslivet och andra kommit in med.

Tror du Stjärnevikskollot kommer tillbaka?

– Hopp finns det alltid. Vi får vända på det och se om vi kan hitta kollots vänner eller något liknande, så kanske vi kan få ett kollo, men det kommer säkert inte vara helt gratis i så fall.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: