Annons:

Sök

Annons:

Positiva svar kring arbetsmiljön: "Ska fira framgångarna"

Den psykosociala arbetsmiljön inom barn- och utbildningsförvaltningen ser bättre ut. En ny psykosocial enkät ger positiva svar.
– Det är en trend uppåt rakt över, säger förvaltningschefen Ola Karlsson.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Under oktober till november i år har en ny psykosocial enkät gjorts bland medarbetarna inom barn- och utbildningsförvaltningens verksamheter. Enkäten görs årligen och består av tre delar: organisation och ledarskap, medarbetarskap och kompetens samt arbetsklimat och trivsel. 

Skalan är tiogradig och kommunen har satt höga målnivåer.

– Är det över åtta behövs inga åtgärder göras, är det över sju räknas det som gul nivå och då är man på väg mot målet, säger kvalitetssamordnaren Bertram Stenlund Fridell.

När det gäller organisation och ledarskap ligger man över åtta inom samtliga verksamheter. Samtliga utom grundskolan ligger över åtta gällande arbetsklimat och trivsel. När det gäller medarbetarskap och kompetens är samtliga över åtta, en del väldigt nära tio.

– Många pilar pekar uppåt och trenden vi ser är att det går uppåt gällande alla verksamheter. Den här är väldigt lätt att jämföra med tidigare år då det är samma frågor varje år och hög svarsfrekvens, säger förvaltningschefen Ola Karlsson.

I grundskolan har det varit hög arbetsbelastning, men det går åt rätt håll, säger Ola Karlsson.

– Vuxenskolan och Campus är på väg uppåt. Det är grundskolan som sticker ut lite, men det går åt rätt håll. 

Få rekommenderar kommunen

Att rekommendera Vimmerby kommun som arbetsgivare är dock ytterst få som vill.

– Det går inte att koppla till något annat. Vi försöker korsjämföra det, men det finns inga samband. Det har ökat och har en positiv utveckling, men den är fortfarande rödmarkerad, säger Ola Karlsson.

– Det ligger alltid lågt och varför kan vi inte förklara. Vi tror att man väger in väldigt mycket olika saker, det kan vara vad någon politiker skrivit på en blogg för att ta ett exempel, säger Stenlund Fridell.

Överlag är man dock från förvaltningens sida väldigt nöjda med den psykosociala enkätens utfall.

– Det finns många mätningar och nyckeltal att titta på, men Kolada visar inte bara niornas betyg. Det är sexorna och treorna också, och det är mycket som är grönt där också, säger Ola Karlsson och fortsätter:

– De här resultaten är ett kvitto på ett bra och engagerat arbete och en stolthet för den här verksamheten. Vi ska till oss resultaten och känna oss stolta, det finns ett medvetet och hårt arbete som ligger bakom.

Nämndens ordförande Peter Karlsson (C) gläds förstås även han. 

– Jag är stolt över alla våra medarbetare. Vi har mycket att jobba med, vi är inte nöjda, men vi ska fira att vi har framgångar. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: