Annons:

Sök

Annons:

Komedianterna öppnar dörrarna på julafton – sponsras med julmat

Komedianterna, här under en tidigare pjäs, bjuder in alla till julfirande på julafton. Foto: Simon Henriksson/Arkiv

Komedianterna öppnar dörrarna på julafton – sponsras med julmat

Förra årets satsning slog väl ut. Nu öppnar Komedianterna i Vimmerby återigen upp teatern för julaftonsfirande.
– Vi bestämde redan förra året att det här blir en tradition, säger Hanna Svensson.

Annons:

Redan förra året satsade Komedianterna på öppet hus under julafton, vilket definitivt slog väl ut. I år var det givet att fortsätta.

– Det har pratats om det i många år, att vi ska fira jul på Komedianten. Förra året bestämde vi oss för att ta tag i det för allmänhetens skull. Det blev fantastiskt trevligt men lite hastigt, berättar Hanna Svensson, som hållit i planeringen tillsammans med Christopher Månsson, och fotsätter:

– Vi var ganska sent ute med det, men det kom ändå hyfsat med folk och alla var nöjda. Det blev en jättehärlig julstämning och vi känner definitivt att vi ska göra om det här. Det blir en tradition, säger hon.

Hur många som dyker upp är förstås oklart.

– Det är ett väldigt kravlöst umgänge, där man kan kika in när man känner för det eller stanna så länge man vill. Det finns inget speciellt schema, utan man kan trilla in när man vill. Det ska inte bli teatrigt heller, utan vi ska bara umgås och ha det trevligt. Det ska vara väldigt avslappnat.

"Alla får komma"

Man ska inte heller känna sig ensam bara för att man går dit.

– Flera av oss i Komedianterna kommer vara här och vill framhålla att det här inte bara är för den som är ensam på jul eller inte har råd med julmat, det är för vem som helst. Ingen ska känna sig ensam eller utpekad. Förra året såg vi att folk tittade förbi efter sitt "vanliga" julfirande. Om man kommer till oss ska man inte känna att det ger någon stämpel, att man inte har någonstans att fira jul. Vi hoppas att alla ska komma till oss. 

Såg ni redan förra året att det betydde något för de som kom?

– Vi märkte framför allt att det kom några som trodde att vi skulle bjuda på fika, men blev jätteglada när de såg att vi hade mat. Man hade längtat efter Janssons frestelse och satt med stora leenden och åt mat. 

Finns det några hålltider?

– Vi har sagt att vi börjar runt 14 och slutar klockan 18, men vi kör tills det inte är något folk kvar. Förra året blev vi kvar en bra stund efter att vi sagt att vi skulle avsluta.

Sponsras med julmat

Många inom Komedianterna är med och hjälper till i förberedelserna. I år har man dock hittat samarbeten med restauranger och butiker som gör själva julmatsbuffén smidigare.

– Vi har turen att bli sponsrade med överbliven julmat. Förra året stod vi för allt själva och det är trevligt, men det blir också lite stress av det. Vi är väldigt tacksamma för att folk ställer upp med det. Det blir också lite klimattänk över det, med julmat som hade kastats annars.

Kalle Anka och hans vänner kommer att visas på bioduk. Det finns också möjlighet till sällskapsspelande.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: