Annons:

Sök

Annons:

Utvecklingschefens höga ambition – vill presentera ny etablering om 13 veckor

Thomas Svärd hoppa ha ytterligare en etablering på Krönsmon om 13 veckor. Foto: Simon Henriksson

Utvecklingschefens höga ambition – vill presentera ny etablering om 13 veckor

Efter 13 år är den första avtalsförklaringen tecknad kring Krönsmon. Nu hoppas utvecklingschefen Thomas Svärd att det tar betydligt mindre tid till nästa.
– Vi hoppas kunna bjuda in till pressträff om nästa etablering om 13 veckor, säger han.

Annons:

På fredagen kom nyheten att Vimmerby kommun och Mercatus Engineering AB tecknat en avsiktsförklaring om drygt 20 000 kvadratmeter på Krönsmon. Det innebär att Vimmerbyföretaget lagt beslag på två av 17 tomter på det gigantiska industriområdet. 

Nu tror utvecklingschefen Thomas Svärd att det lossnar på allvar.

– Vi tror att det här blir en isbrytare. Det kommer finnas fler företag som visar intresse för Krönsmon. Med den här avsiktsförklaringen försvinner två av 17 tomter med absolut a-läge längs med riksväg 23/34. Det kommer ge ett ökat intresse och vi sitter inte med armarna i kors. Vi ska fortsätta aktivera de marknadsföringsinsatser vi startade i höstas, säger Thomas Svärd. 

I dagsläget förs aktiva diskussioner med ytterligare fyra företag. Två av dessa är regionala och två är Stockholmsföretag som överväger att flytta sin verksamhet till Vimmerby.

– De har visat intresse och har också tittat på Krönsmon. Det är inga förhandlingar igång än, men vi för diskussioner med dem via telefon och mejl. 

Kan gå snabbt

Stockholmsföretagen är aktiva inom livsmedelsbranschen, men är inte producerade bolag. De två regionala företagen vill Svärd inte avslöja branschtillhörighet på. Men med ett av de regionala företagen är man närmare än de andra intressenterna. 

– Det här har tagit 13 år. I det privata näringslivet är det ofantligt lång tid. Där är även 13 veckor lång tid. Vi hoppas kunna bjuda in er till en ny pressträff om 13 veckor för att berätta om nästa etablering. 

Är ni så nära med det företaget?

– Vi för förhandlingar, diskussioner och dialoger och är längre gångna med ett av dessa företag. Vi har fortfarande kvar de som tidigare visat intresse även fast vi inte kommit så här långt med dessa. Vi hoppas komma dit med det här företaget snart. 

"Känns helt fantastiskt"

Thomas Svärd var väldigt glad över att kunna presentera den allra första avsiktsförklaringen för Krönsmon.

– Känslan är helt fantastiskt. Efter 13 år med det här projektet kan vi äntligen skriva en avtalsförklaring med ett lokalt företag som är framåtlyftande. 

Är det extra viktigt att det är ett lokalt företag?

– Jag tycker att det är det. Att bli profet i sin egen hemstad är aldrig enkelt, men förhoppningsvis är det här ett företag som kan visa vägen framåt för andra. Kan vi få till ytterligare ett skarpt avtal under hösten vore det en väldigt bra ingång.

När hoppas du att Mercatus ska vara på plats där uppe?

– Jag vet att sådana här processer tar lång tid, jag har själv varit med om det i det privata näringslivet. Det tar några år, men förhoppningsvis ska de också vara där i minst 30-40 år sedan. 

När tror du att Krönsmon kan vara fullt?

– Jag skulle vilja svara väldigt tidigt. Tar vi Ceos som exempel tog det två och ett halvt år innan det var fulltecnat. Det här är mycket större, men intresset borde också vara ännu större. 

Hur går ni vidare nu?

– Vi följer upp den kampanj vi drog igång i höstas med de som visat lite mindre intresse. Vi ska föra dialoger internt och gå igenom hur vi ska köra nästa kampanj. Vi gick ut till ett antal hundra företag och Mercatus var inte ett av dem. Det här har kommit utöver kampanjen. Nu ska vi fortsätta med detta.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: