Annons:

Sök

Annons:

LOKALT FÖRETAG ETABLERAR SIG PÅ KRÖNSMON

Ett lokalt företag etablerar sig på Krönsmon inom kort. Foto: Simon Henriksson

LOKALT FÖRETAG ETABLERAR SIG PÅ KRÖNSMON

Ett lokalt företag kommer att etablera sig på Krönsmon. Företaget ska ta 20 000 kvadratmeter.
– Det är fantastiskt roligt, säger utvecklingschefen Thomas Svärd.

Annons:

Nyligen kom beskedet att Mercatus pausat sitt arbete på Krönsmon. Detta på grund av osäkerheten kring pandemin. 

Men här kommer en positiv nyhet om Krönsmon. Ett lokalt företag är intresserade av två tomter – Lyftkranen 3 och 4 – på Krönsmon och ett optionsavtal kommer skrivas mellan kommunen och företaget i mitten av december, vilket Vimmerby Tidning var först att berätta.

– Jag kan inte säga något om vilket företag det är, förrän det har blivit officiellt. Men det är fantastiskt roligt att vi har företag som vill utvecklas i Vimmerby. Det finns företag i dag som kanske byggt fast sig i sina ordinarie lokaler eller sitt lokala område och måste gå ut och se över sin placering. Det finns en del privata tomter också där man kan utveckla sina tomter och det är jättebra, säger utvecklingschefen Thomas Svärd.

"Gör oss jätteglada"

Det lokala företagets två tilltänkta tomter ligger utmed riksvägen, där även Vimmerbyföretagets Mercatus bokade tomter finns.

– Det är extra skönt att kunna ge ett lokalt företag möjligheten att expandera, så man inte börjar titta på andra kommuner. Jag har själv gått igenom det i Norrköping och då tittade vi även på Nyköping. Tack vare Krönsmon kan vi erbjuda lokala företag att stanna kvar och det gör oss jätteglada.

Hur ser deras tidsplan ut?

– Exempelvis Ancott är måna om att komma igång andra sidan årsskiftet och det här nya lokala företaget vill komma igång inom ett halvår. De är angelägna om att sätta spaden i marken.

Optionsavtalen har behandlats i samhällsbyggnadsutskottet och avtalet väntas undertecknas på kommunstyrelsen den 15 december.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: