Annons:

Sök

Annons:

Fler elever behöriga till gymnasiet:

Barn- och utbildningschefen Ola Karlsson gläds åt att meritvärdena ökat. Foto: Ossian Mathiasson

Fler elever behöriga till gymnasiet: "Otroligt bra resultat"

Måluppfyllelsen ser bättre ut inom barn- och utbildningsnämndens område. Både andelen elever som nått kunskapskraven i samtliga ämnen och som är behöriga till gymnasiet har ökat.
– Det är otroligt bra resultat, säger skolchefen Ola Karlsson.

Annons:

Målet att "alla elever ska lyckas" har gått från rött till gult, vilket innebär att man går åt rätt håll. För att det ska bli grönt krävs att 100 procent av eleverna får minst E-betyg i alla ämnen.

– Vi ser en stor förbättring. Tittar vi på årskurs nio så har andelen elever som nått kunskapskraven i alla ämnen ökat från 67 till 79 procent. Det är den näst högsta ökningen vi har sett, säger Ola Karlsson. 

Även när det gäller behörigheten till gymnasiet handlar det om en ökning. 

– Vi har gått från 75 till 84 procent när det gäller andelen behöriga och det genomsnittliga meritvärdet har ökat från 209 till knappt 230. Det är det högsta vi har sett sedan vi började mäta, säger han och fortsätter:

– Det är väldigt goda resultat för eleverna och det ska både eleverna och de som jobbar med dem vara väldigt nöjda med. Det är otroligt bra resultat.

"Väldigt nöjda"

Vårdnadshavarna är också nöjda med verksamheten. Det värdet har ökat från 8,2 till 8,3 och är grönt och uppfyllt. Målet om en god fysisk och psykisk arbetsmiljö är också grönt på alla arbetsplatser. 

Även tryggheten ser god ut. I årskurs fem anger 92 procent att de känner sig trygga och i årskurs åtta är det 100 procent. 

– Vi har heller inte fått någon kritik från Skolinspektionen om kränkande behandling. Det målet bedömer vi som grönt och uppnått. 

Det som lyser klarast rött när det gäller måluppfyllelsen är en ekonomi i balans.

– Förutom det ekonomiska utfallet är vi väldigt nöjda. Den största styrkan är att så många som möjligt går ut med fullständiga betyg från gymnasiet. Det underlättar mycket i livet och det ska vi vara rädda om.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: