Annons:

Sök

Annons:

ICA-butiken åker ut till riskgrupperna:

Frida Hamrin driver Ica Supermarket tillsammans med Dennis Dahlin och nu har butiken börjat med hemkörning till riskgrupper. Foto: Jakob Karlsson

ICA-butiken åker ut till riskgrupperna: "Ganska självklart"

ICA Supermarket har börjat med hemkörning av varor till riskgrupper i Vimmerby. Butiken har märkt av ett stort intresse.
– Det är ganska självklart att göra det, säger Dennis Dahlin.

Annons:

För att minska antalet besökare från riskgrupperna i butikerna satsas det mycket på hemkörning av varor runt om i Sverige. ICA Supermarket började i förra veckan att köra ut varor till riskgrupper i Vimmerby. 

– Vi har snart hållit på i en vecka och nu börjar det ta fart ordentligt. Jag tycker att det är ungefär som förväntat, men det svåra är att beräkna tidsåtgången. Det tar sin lilla tid att plocka upp varor och sådär. Jag tror nog att det kommer växa ytterligare nu när folk får upp ögonen för det, säger ägaren Dennis Dahlin.

90 procent av de som handlar är över 70 år. 

– Jag måste säga att det är rätt fascinerande, faktiskt. I och med att så många är över 70 är det imponerande att de klarar av att lägga en order online, hantera swish och så vidare. Det säger något. 

Vad fick er att ta det här beslutet?

– Det kändes ganska självklart från början. Det kändes som att vi har en funktion i samhället som är avgörande. För att det ska vara möjligt för människor i riskgrupper att hålla sig hemma måste man ha mat för att leva. Alla har inte närstående som kan hjälpa dem med handlingen. Det är ganska självklart föross, tycker jag. Det var ett enkelt val.

"Bygga ny plattform"

Dennis Dahlin säger att färre ur riskgrupperna kommer och handlar efter deras beslut.

– Det är framför allt de som verkligen måste handla, så jag tycker att det funkar rätt bra. Det här är annorlunda tider än vi är vana vid. Sedan är det så att de kommer och handlar antingen väldigt tidigt eller väldigt sent, när det inte är så många andra i butiken. 

Kommer ni fortsätta med det här efter coronakrisen?

– Har man väl börjat är det svårt att sluta. Jag tror att den här krisen kan bli en bra inkörsport för många butiker. Sedan får man väl se hur det utformas, men vi kommer nog behöva bygga en ny plattform för just onlinehandeln. Det kommer vi nog göra. Var sak har sin tid och det är mycket i pipen just nu.

Har ni fått ta in extrapersonal under den här perioden?

– I den mån det går. Vi dras med sjukdomar vi med och har bortfall varje dag. Det är tidiga morgnar och sena kvällar just nu.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: