Annons:

Sök

Annons:

  • Butiken och restaurangen i samarbete:

    ICA Supermarket, som ägs av Frida Hamrin och Dennis Dahlin, inleder nu ett samarbete med Stadshotellet.

  • Butiken och restaurangen i samarbete:

    Nina Eklund är restaurangchef på Stadshotellet.

Butiken och restaurangen i samarbete: "Enkel grej som kan hjälpa"

I coronakrisen visas det prov på kreativitet. Nu inleder ICA Supermarket och Stadshotellet ett samarbete från och med i dag.
– Det är superkul, säger ICA:s Dennis Dahlin.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Många tvingas just nu vara både uppfinningsrika och nytänkande för att få verksamheten att fungera. ICA Supermarket och Stadshotellet kan ha hittat en lösning, som kan hjälpa den sistnämnda ur krisen. 

Från och med i dag går det att köpa Statts räkmackor och middagskassar i butken.

– Det är jättebra. Det var ICA som kom med en förfrågan till oss i måndags. Jag drog det med ledningsgruppen direkt och det godkändes, så då kickade vi igång direkt, säger Nina Eklund, restaurangchef på Stadshotellet.

Den här helgen testas intresset för första gången. 

– Om det funkar så kan det säkert bli så här ett tag framöver.

Hur viktigt är det att hitta kreativa lösningar i coronakrisen?

– Det är otroligt viktigt för alla tror jag. Det är en svår sits just nu och vi vill komma ur det här utan att bli av med våra arbeten. 

Fick inspiration från Skellefteå

Dennis Dahlin, som äger ICA Supermarket tillsammans med Frida Hamrin, säger att han gärna ser fler samarbeten i ännu större utsträckning framöver. 

– Det här är superkul. Det här kändes som en enkel grej som kan hjälpa Stadshotellet på något sätt. Det är ganska svåra tider nu när rekommendationerna är att hålla sig mycket inomhus, men de samtidigt ska hålla öppet. Jag fick inspiration från en butik i Skellefteå som är jäkligt duktiga. De har normalt sett en egen matkassen, men nu har de valt att backa restaurangerna där och kört det fyra veckor i rad. Alla intäkter går till restaurangen och på så sätt stöttar man dem, säger han och fortsätter:

– Det är ett fint sätt att visa att man bryr sig och värnar om samhället. Alla kan ju göra något. 

Middagskassarna som säljs kräver väldigt lite arbete av den som inhandlar dem. 

– Det är den sista touchen bara som man sätter på den själv, säger Nina Eklund.

"Enkel men rolig grej"

Dennis Dahlin är också öppen för att fortsätta med detta en tid.

– Vi får väl utvärdera och se vad det ger. Vi är öppna för att stötta och hjälpa andra verksamheter också, det måste inte nödvändigtvis vara en restaurang. 

Kan det bli en fortsättning på det här när man har återgått till ett normalläge också?

– Ja, absolut. Vi har haft en del samarbeten tidigare, som med Simon (Smak by Simon) bland annat och det är inget nytt i sig. Men nu är det viktigare än någonsin, så någon form av samarbete fortsätter vi gärna med, säger han och fortsätter:

– Nu testar vi med räkmackor och middagskasse, så får vi se hur vi gör framöver. Det är en enkel men rolig grej som kan hjälpa deras verksamhet.

Mer avhämtning

Stadshotellet har, precis som väldigt många andra, märkt av covid-19 på många sätt.

– Det kommer fortfarande folk, men självklart är det mycket mindre. Vi har mer avhämtning nu, så det har ökat en del, säger Nina Eklund.

Tror du att vi kommer se fler sådana här samarbeten efter krisen?

– Det tror jag absolut. Det är väldigt viktigt.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: