Annons:

Sök

Annons:

Planerad aktivitet i coronatider tvingas ställa in – myndigheten säger stopp

Patric Engqvist och Marcus Alsér var taggade inför lördagens evenemang. Foto: Pressbild

Planerad aktivitet i coronatider tvingas ställa in – myndigheten säger stopp

På lördag skulle God Kväll Vimmerby Tillsammans hållas. Men det blir inte av. Polismyndigheten har sagt nej till evenemanget.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

På måndagen gick God Kväll Vimmerby Tillsammans ut med ett nytt arrangemang i Vimmerby. Arrengemanget skulle drivas av Företagarna Vimmerby och kommunens utvecklingsavdelning tillsammans med Vimmerby Camping och tre lokala restauranger.

Precis som vid bilbingon skulle besökarna stanna i sina bilar hela kvällen för att på så vis undvika folksamling och minimera risken för smittspridning.

Men det blir inget evenemang.

God Kväll Vimmerby Tillsammans fick på tisdagen besked av polisen att eventet är att betrakta som en folksamling och därför omöjligt att genomföra. 

– I och med att vi sitter i egna bilar med max 4 personer i varje bil har vi inte tänkt att man kan se det som en folksamling eller på något vis öka risken för spridning av corona-viruset. Nu tycker beslutande myndighet annorlunda och då får vi helt enkelt rätta oss efter det, det är inte mycket att säga om, säger Patric Engqvist i ett pressmeddelande. 

Får tillbaka pengarna

Även framtida evenemang påverkas framöver, skriver God Kväll Vimmerby Tillsammans.

– Detta gör att planerade evenemang med liknande upplägg som ligger i planeringsfasen också kommer få strykas tyvärr. Men vi kommer att hitta på kreativa lösningar för att ändå engagera och liva upp i vardagen. Exempelvis kommer intervjun med Jacob Käll att genomföras och streamas ut till de som vill ta del av den. Vi kommer nu att ställa om utifrån gällande beslut och fundera ut alternativa idéer, säger Marcus Alsér. 

Anmälda ekipage kommer att få sina anmälningsavgifter återbetalade under veckan.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: