Annons:

Sök

Annons:

Så gick det för Vimmerby och Hultsfred i årets miljöranking

Vimmerby tappar placeringar och Hultsfred går framåt i årets miljöranking. Bilden är en genrebild. Foto: Pixabay

Så gick det för Vimmerby och Hultsfred i årets miljöranking

Kommunerna ligger precis bredvid varandra geografiskt. Även när det gäller hur miljöbra kommunerna är skiljer det endast ett par placeringar. 

Annons:

Aktuell Hållbarhet mäter kommunernas miljöarbete och resultatet presenteras i en kommunövergripande ranking. 

Hultsfreds kommun förbättrar sig jämfört med förra årets resultat, medan Vimmerby kommun tappar placeringar. Vimmerby kommun tappar till plats 136 (118, 2019) och Hultsfred klättrar till plats 138 (143). 

– Vi är inte riktigt nöjda med våra placeringar och jobbar vidare för att sprida hållbar utveckling i våra verksamheter och i kommunerna, säger Arvid Lindblad, hållbarhetsstrateg på den gemensamma miljö- och byggnadsförvaltningen. 

Data från flera källor

Rankingen bygger på Aktuell Hållbarhets egen enkät och aktuella data från andra källor, som till exempel Naturvårdsverket, SCB, Kolada och SKR. 

– I årets ranking inkluderas även statistisk klimatranking vilket förmedlar förändringstakten för klimatutsläpp. Totalutsläppen går neråt men behöver öka i takt. Transporter står för en särskilt betydande del i vår verksamhet och i våra samhällen och är en fråga att fortsätt prioritera, säger Arvid Lindblad.

Aktuell Hållbarhet delar även in rankingen i tre olika kategorier. Hultsfred och Vimmerby tillhör kategorin "Mindre städer och landsbygdskommuner", där 136 kommuner ingår. Hultsfred hamnar på plats 49 och Vimmerby på plats 48. 

2013-2014 var de båda kommunerna i den absoluta botten i landet.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: