Annons:

Sök

Annons:

Vida planerar att investera 100 miljoner efter köpet – ska öka på alla anläggningar

Vida planerar att öka på alla anläggningar. Foto: Pixabay

Vida planerar att investera 100 miljoner efter köpet – ska öka på alla anläggningar

Vida AB köper Bergs Timbers sågverk i Vimmerby, Mörlunda och Orrefors. Vida tar över driften den 1 september 2020.
– Vi är väldigt entusiastiska, säger Måns Johansson, koncernchef för Vida AB.

Annons:

I dag blev det klart att Vida AB förvärvar Bergs Timbers samtliga svenska sågverk. Det innebär att sågverken i både Vimmerby och Mörlunda nu tas över av Vida. 

– Vi är väldigt entusiastiska och glada att få möjlighet att förvärva Bergs sågverk då de blir fina komplement till våra nio befintliga sågverk och vi ser även synnergieffekter av det. Bergs har drivit sågverken på ett bra sätt och vi upplever att det finns en fin kultur i dem som vi vill förvalta. Vidas vision är ”Att växa” och genom förvärvet stärker vi vår konkurrenskraft ytterligare, säger Måns Johansson, som är koncernchef för Vida AB.

Vida har sågverk från Skåne till Dalsland med en koncentration i Småland. 

– Vi ser det här förvärvet som en väldigt bra möjlighet att fortsätta utveckla Vida. 

"Speciell situation"

Samtliga anställda i produktionen får erbjudande om att arbeta vidare i Vidas regi. Vidas vision är att i ett första steg investera 100 miljoner kronor i sågverken för att öka produktionen från 400 000 kubikmeter årligen till 500 000 kubikmeter.

– Vi tar med alla anställda och tror och hoppas att alla följer med. Vi gör det här för att satsa vidare och våra planer är att öka på samtliga anläggningar. På några verk mer, på andra mindre. Men det ska vi utvärdera. 

Hur har situationen med corona påverkat i den här processen?

– Det är klart att det är en speciell situation att göra så här stora affärer i, men vi ser det här över väldigt lång tid. Att tajma ett sån här affär perfekt är väldigt svårt. Det kan bli en tillbakagång efter corona, men vi ser det här ur många års perspektiv och tycker att det är rätt affär att göra. 

Totalt har de tre sågverken cirka 150 medarbetare och det är jämnt fördelat över sågverken i Vimmerby, Mörlunda och Orrefors.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: