Annons:

Sök

Annons:

FÖRETAG INVESTERAR 700 MILJONER I TRAKTEN

Måns Johansson är vd för Vida, som nu investerar 700 miljoner i Hjältevad. Foto: Martina Wärenfeldt/Pressbild

FÖRETAG INVESTERAR 700 MILJONER I TRAKTEN

Företaget Vida, med sågverk i både Vimmerby och Mörlunda, gör nu en historiskt stor investering. Totalt investerar man närmare 700 miljoner i sin anläggning i Hjältevad.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Nu gör Vida en historiskt stor investering på sitt sågverk i Hjältevad i grannkommunen Eksjö. Ett helt nytt hyvleri är den stora nyheten. 

"Hyvleriet är en högkapacitetsanläggning med den senaste tekniken. Det är konstruerat för att på ett effektivt sätt kunna ta hand om träråvara och möta kundkrav från Vidas samtliga marknader", skriver Vida i ett pressmeddelande.

Investeringspaketet innehåller, utöver det nya hyvleriet, också panna, magasin och virkestorkar. Investeringen kommer landa på närmare 700 miljoner kronor. 

Byggnationen av hyvleriet påbörjas under våren 2024 och når full produktion under 2026.

Kommer nyanställa

Med investeringen kommer man på sågverket i Hjältevad att ha möjlighet att öka produktionen från dagens 300 000 kubikmeter till 420 000 kubikmeter per år.

– Jag är väldigt glad över att vi tagit detta beslut vilket stärker oss i östra Småland tillsammans med våra sågverk i Vimmerby och Mörlunda. Med denna investering tycker jag att vi på ett fantastiskt sätt visar att vi tror på trä som framtidens råvara och på Hjältevad som plats, säger Måns Johansson vd för Vida AB.

Investeringen innebär att Vida kommer behöva rekrytera nya medarbetare, då man går upp ytterligare ett skift.

Den stora koncernen Vida har cirka 1 500 anställda fördelat på 24 produktionsaläggningar. Tolv av dessa är sågverk. Företaget har sågverk i både Vimmerby och Mörlunda. I Vimmerby har man även Vida Packaging.

Vår tidning har sökt Måns Johansson för en kommentar.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: