Annons:

Sök

Annons:

Vd:n efter 700-miljonersinvesteringen:

Magnus Petersson är vd för Vida Bruza. Foto: Pressbild

Vd:n efter 700-miljonersinvesteringen: "Fantastisk julklapp"

Vida AB gör sin största investering någonsin. 700 miljoner kronor satsar man på sitt sågverk i Hjältevad.
– Det är en fantastisk julklapp, säger Magnus Petersson, vd för Vida Bruza.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Vida AB har sågverk i såväl Vimmerby som Mörlunda och Hjältevad. I just det sistnämnda gör man nu en historiskt stor satsning. Produktionen ska ökas ofantligt mycket och ett helt nytt hyvleri, med den allra senaste tekniken, ska byggas. I investeringspaketet finns även panna, magasin och virkestorkar.

Investeringen ligger på hela 700 miljoner kronor. 

– Det är helt fantastiskt och enormt roligt. Det är en historisk satsning och en milstolpe för bolaget och för Hjältevad med omnejd. Det betyder jättemycket, säger Magnus Petersson, vd för Vida Bruza till vår tidning.

I tider där det är kämpigt för ett stort antal företag inom många olika branscher är det roligt att kunna leverera en sådan här nyhet, berättar han. 

– Det här är en klapp på axeln och ett kvitto på vad våra killar och tjejer gjort de senaste åren och det visar också att våra ägare och vår koncernledning en stark tilltro till det vi gör nu och uppskattar det vi gjort. Det är en fantastisk julklapp. 

Skapar troligen nya jobb

Vid sågverket i Hjältevad och sin anläggning i Bellö har man knappt 90 anställda. I ett pressmeddelande skriver Vida AB att man kommer behöva rekrytera tack vare investeringen, då man går upp ytterligare ett skift. 

Hur många det kan handla om går inte att säga i det här skedet, menar Magnus Petersson. 

– Vi kommer effektivisera samtidigt som vi utökar produktionen också. I dagsläget går det inte att säga exakt vad det blir. 

Men det blir några nya jobb?

– Det tror jag, men det är svårt att säga något exakt nu. Hyvleriet är startskottet och sedan kommer de här andra projekten löpande. Vi kommer utöka med skift och då behöver vi mer folk, men samtidigt kanske vi inte behöver lika många tjänster på hyvleriet när det blir så mycket effektivare av den senaste och bästa tekniken.

"Stärker hela vårt upplägg"

Sågverken i Vimmerby och Mörlunda påverkas också av investeringen, enligt Magnus Petersson.

– Det stärker hela vårt upplägg och ger en synnergieffekt. I Vimmerby sågar vi talltimmer, i Mörlunda klentimmer och i Hjältevad grantimmer. Vi förvärvade Ingarps Träskydd rätt nyligen och kommer bli väldigt starka här på Höglandet. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: