Annons:

Sök

Annons:

Coronaanpassat evenemang sätter punkt för säsongen:

Matilda Johansson på Räven & Osten ser fram emot helgen ost- och äppelhelg. Foto: Emma Jansson/Pressbild

Coronaanpassat evenemang sätter punkt för säsongen: "Vi kan hantera det"

För sjunde året i rad arrangeras ost- och äppelhelg på Räven & Osten i Lida. Arrangören Matilda Johansson har coronaanpassat evenemanget så mycket det bara går. 
– Vi kommer kontrollera att det inte är fler än 50 besökare på en och samma gång, säger hon. 

Annons:

Sista helgen i september avslutas Räven & Ostens säsong med den traditionella ost- och äppelhelg som arrangeras för sjunde året i rad. Efter helgens evenemang kommer hon fortsätta att ha öppet någon dag i veckan. 

– Första gången var när jag hade invigning i butiken och vi har fortsatt varje år sedan dess. Tidigare år har vi varit upptagna med de höstmarknader som brukar arrangeras så här års men nu är de inställda, säger Matilda Johansson på Räven & Osten. 

Ska hålla koll på besöksantalet

Besökarna har bland annat möjlighet att ta med egen frukt som man kan få mustad samt knivar och yxor som man kan få slipade och vassa. 

Servering av eldostburgare och Stensåkrakorv sker utomhus och fika säljs i den nya fikaboden mitt emot mejeriet för att undvika köer och trängsel till ost och fika. Det bjuds även på utställning av veteranbilar och traktorer. 

Vad har du för förväntningar inför denna helg?

– Det är ganska kluvet. Vi har haft ganska många besökare i sommar och den här helgen brukar dra mer besökare än sommarsäsongen. Nu får vi inte ta in för mycket folk. Jag vill gärna att folk ska komma men samtidigt så vill jag inte att någon blir irriterad för att det är trångt. Vi kommer kontrollera att det inte är fler än 50 besökare på en och samma gång, säger Matilda Johansson. 

"Trygga med att vi kan hantera det"

Alla utställare står utomhus och utplacerade på olika ställen och parkering äger rum på gärdet bakom bostadshuset. 

– Sett ur coronaaspekten så är vi ganska trygga med att vi kan hantera det. Vi kommer släppa in så många som vi får, sedan får vi hoppas att folk har förståelse för reglerna med förbud mot sammankomster med fler än 50 personer. Vi har tagit till försiktighetsåtgärder och vill inte lura hit folk som kanske får vänta eller åka hem. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: