Annons:

Sök

Annons:

Succé för Vimmerbyförfattarens bok – utsedd till årets deckardebut på Bokmässan

Peter Mohlin tog ensam emot priset på Bokmässan. Foto: Bokmässan/Pressbild

Succé för Vimmerbyförfattarens bok – utsedd till årets deckardebut på Bokmässan

Vimmerbyförfattaren Peter Nyström släppte kriminalromanen "Det sista livet" tillsammans med barndomsvännen Peter Mohlin. På Bokmässan blev den utsedd till Årets deckardebut. 
– Det är en riktigt bra morot till att fortsätta, säger han. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Det var i april 2020 som Peter Nyström släppte debutkriminalromanen "Det sista livet" tillsammans med sin barndomsvän Peter Mohlin. Som författarduo kallar de sig Mohlin & Nyström. 

Boken har redan sålts till 16 länder, däribland USA, Tyskland, Nederländerna, Japan och Italien. Det jobbas redan på en uppföljare som kommer ut våren 2021. Norstedts, som ger ut boken, har redan köpt rättigheterna till en tredje och fjärde bok. 

Peter Nyström är ursprungligen från Åmål men bor och verkar i Vimmerby och har tidigare berättat att han skrivit delar av boken på caféer i Vimmerby. Nu har boken fått ett finfint pris. På Bokmässan blev boken utsedd till Årets deckardebut i Crime Time Awards. 

– Det var jätteroligt. Alla nominerade var bra och hyllade deckare, så att vinna det här kan man aldrig räkna med. Jag följde det digitalt från Spanien, medan Peter var där och tog emot priset. Det var nästan mer nervöst att sitta där och följa det, säger Peter Nyström. 

Hur känns det att få det här priset?

– Det är väldigt inspirerande och roligt att den har blivit så väl mottagen. Vi är i slutfasen med den andra boken och det här är en riktigt bra morot att fortsätta och fullfölja det här. 

"Otrolig lagseger"

Peter Nyström säger att han ser det här som en maratonseger.

– Tänker man på hela vår resa med projektet, där vi har haft åtta till tio år av skrivande och en refusering som blev som vår skrivarkurs, så är det en otrolig lagseger, en maratonvinst. Vi har kämpat hit och alla timmarna har varit värda det. Det är fantastiskt roligt. Nu ska vi följa upp det också, säger han. 

Uppföljaren är nämligen inskickad, men mycket arbete lär återstå trots det. 

– De går igenom den just nu och sedan vi får feedback. Det blir nog att göra om en del och sedan släpps den i vår någon gång. Vi har varit lite lediga från boken ett tag och tagit en paus. 

"Roligt att se den"

Att succén med "Det sista livet" skulle ha gjort honom mer känd i Vimmerby tror han inte.

– Nej, det är ingen skillnad, säger han och skrattar:

– Det är väldigt roligt när man ser den i någon affär och att någon köper den ibland. Annars var det länge sen jag gjorde något i Vimmerby, så jag syns inte där på det sättet. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: